NBA

NBA ALL STAR: Tatum najspretniji, Harris najprecizniji, a šou večeri je ukrao sjajni Hamidou Diallo

17. 02. 2019 - 08:06 | Košarka

U drugoj večeri All Star vikenda, koja je po pravilu i najzanimljivija, dobili smo nove pobjednike u 3 subotnje kategorije. 

Prvo su na teren izašli momci koji su se takmičili u sposobnostima dodavanja i šutiranja gdje su učestvovala čak 3 igrača s prostora nekadašnje nam države, Nikola Jokić, Nikola Vučević i Luka Dončić.

Međutim titulu je uzeo Jayson Tatum i to pogotkom s centra i tako postao novi TACO BELL SKILLS CHALLEGE CHAMPION.

16

Nakon njih na teren su izašli najbolji tricaši lige među kojima je bio i Dirk Nowitzki koji igra svoju posljednju sezonu u NBA ligi. Veliki favorit je svakako bio Steph Curry, međutim na iznenađenje svih titulu je uzeo Joe Harris, čak i anoniman za fanove koji površno prate NBA. Bek Brooklyn Netsa je postigao 25 (od 34) poena u prvoj rundi, da bi u drugoj digao letvicu za poen više, što je bilo nedostižno za ponajboljeg šutera svih vremena Stepha Currya koji je ostao 2 poena kratak (24). 

I na kraju večeri, je došao na red najzanimljiviji dio subotnjeg takmičenja i to ono u takmičenju u zakucavanjima. Na iznenađenje svih pobijedio je sjajni Hamidou Diallo, kojem su davane najmanje šanse. On je bio najinovatinvniji i najbolji večeras i pokazao je zaista sjajne atletske sposobnosti i apsolutno je rasturio svoju konkurenciju u polufinalu i finalu. 

15

(Sport.ba)