ŠPANIJA

VILJAREAL PREGAZIO SEVILJU Iako su ih mnogi već odpisali "žuta podmornica" napravila senzaciju

17. 02. 2019 - 20:36 | Fudbal

"Žutoj podmornici" ne cvjetaju ruže ove sezone, ali je utisak da su bolji dani pred njima.

Došli su do tek četvrte pobjede u ligi ove sezone, kako su na stadionu "De la Keramika" slavili protiv Sevilje sa čak 3:0 (2:0).

Poveli su u 20. minutu, Kazorla je izveo korner sa desne strane, a najbolje se u kaznenom prostoru Sevilje snašao Alvaro, koji matira Vačlika za 1:0. 

Potom je izglednu šansu na drugoj strani u 31. minutu utakmice propustio Munir, šutirao je iz više nego dobre pozicije pored gola, a kazna je stigla u poslednjem minutu prvog dijela, kada je Karlos Baka odlično pronašao Ekambija, koji bez problema duplira prednost Viljareala.

U nastavku je ponovo Sevilja priprijetila preko Munira, ali je ovoga puta Asenho bio na visini zadatka, da bi u 62. minutu Vačlik sačuvao svoju mrežu na drugoj strani, nakon pokušaja Alfonsa Pedraze.

Sve je postalo jasno u 86. minutu, kada je Pedraza pobjegao odbrani Sevilje po lijevoj strani i potom efektnim udarcem matirao Vačlika za konačnih 3:0.

Mogao je Ekambi da postigne i drugi gol na meču samo par minuta kasnije, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio na stativi.

Velika pobjeda za Viljareal, koji je još uvijek u opasnoj zoni, ovo im je bio tek četvrti trijumf ove sezone, pa su sa 23 osvojena boda na 18. mestu, imaju bod manje od Selte i tri od Valjadolida.

Što se tiče Sevilje, ozbiljno su ugrozili četvrtu poziciju, imaju 37 bodova, jedna više od Hetafea i dva od Alavesa, koji tek igra svoj meč 24. kola.

 

(Sport.ba)