SLUČAJ SALA

ŠOKANTNE TVRDNJE STRUČNJAKA: Sada se još više sumnja da je sve bilo izrežirano

25. 02. 2019 - 19:44 | Druga strana sporta

29-godišnjeg napadača ispratio je cijeli kraju kojem je odrastao. Pokopan je 16. februara u rodnom gradu Progresu.

Emiliano Sala, argentinski nogometaš, nestao je samo dva dana nakon potpisivanja ugovora vrijednog 15 miliona funti. Sala i pilot Dave Ibbotson nestali su 21. januara, kada je njihov let nestao iznad Engleskog kanala. 

sala3

Ostaci aviona pronađeni na francuskoj plaži Cotentin Peninsula, u ponedjeljak 28. januara. Taj je avion pao s velike visine u samo dvadesetak sekundi nakon što se okrenuo za 180 stupnjeva, nekoliko minuta nakon što je pilot predao zahtjev za prisilnim slijetanjem. 

Istražitelji su također otkrili kako je let pronađen tridesetak metara dalje od posljednjeg očitanog signala s radara, a to bi značilo da je avion padao skoro pa ravnom putanjom.

sala

Istražitelji nisu otkrili koji je tačan uzrok pada aviona, ali zna se kako je pilot četiri minute prije pada zatražio slijetanje kako bi izbjegao jaku naoblaku koja mu je smanjivala vidljivost. Nepotvrđeni signali s radara pokazuju kako se avion vjerojatno naglo uzdigao prije pada, piše The Guardian. 

Podsjetimo, Salino tijelo pronađeno je u avionu koji je lociran na dnu La Manchea nakon točno 17 dana potrage, a identificirali su ga po otisku prsta. Odmah je odvezen brodom u Englesku gdje je obavljena obdukcija kako bi se saznao uzrok smrti. Kako su nalazi pokazali, Sala se nije utopio kako je bilo pretpostavljeno, već je preminuo uslijed povreda glave i prsnog koša. 

sala1

Pokopan je 16. veljače u rodnom Progresu, u argentinskoj regiji - Santa Fe. 29-godišnjeg napadača ispratio je cijeli kvart u kojem je odrastao, a na ispraćaju su bili i predstavnici Nantesa, odnosno Cardiffa.

Salin rođak Matias Gatti izjavio je kako je argentinski napadač ubijen i da se njegova smrt mogla izbjeći. 

"Ubili su Emiliana. Bilo je tu puno nepravilnosti. Sve je učinjeno loše i prisilili su ga da uđe u taj avion. Postao je važna ličnost i ostavili su ga samog, niko ga nije u tom poslu predstavljao. Vjerujem kako se sve mora istražiti jer postoje mnoge nepravilnosti. Trebali su malo više paziti i natjerati ga da putuje drugim avionom u drugu državu", kazao je Gatti za Marcu. 

(Sport.ba)