BOKS

TYSON FURY U SVOM STILU: Prozvao je Joshuu kao nikad do sada, OVO NE SMIJE PREŠUTITI ŠAMPION

25. 02. 2019 - 20:44 | Borba

Tyson Fury nema dlake na jeziku kada treba izreći svoje osobno mišljenje, a ono nije niti najmanje lijepo kada je u pitanju borba Anthonya Joshue i Jarrella Millera, piše Fight Site.

joshua2

“Bit će to vrlo zabavna borba između dva zgubidana. Biti će uistinu zabavno cerekati se uz taj meč, zar ne? Dva propala klošara koji se bore u ringu, pred 12.000 ljudi. Trebalo bi biti zabavno”, rekao je Fury kad je bio upitan o meču koji će se 1. jula dogoditi u Madison Square Gardenu.

Fury je ljut na Joshuu i Hearna što nisu priliku dali Dillianu Whyteu. On je bio glavni kandidat za Joshuinog protivnika, sve dok ovaj nije odlučio zaputiti se u Ameriku.

fury

“Krivim Eddiea Hearna što se ne održavaju borbe koje bi zapravo trebale, što se za titulu ne bori Dillian Whyte. On je boksač spreman boriti se protiv svakoga, boksač je koji je najviše napredovao u posljednje dvije godine i na tome mu treba čestitati”, rekao je Fury, koji je također svojevrsnu Whyteu oteo priliku. Naime, ovaj je prvo gledao prema meču protiv Wildera. Fury mu se po tom pitanju namjerava odužiti:

wilder-fury1

“On je zaslužio meč za svjetsku titulu i ja ću mu ga dati nakon što savladam Wildera, to mi nije nikakav problem. Ja nisam š***k, ja sam čovjek od svoje riječi. Ukoliko pobijedim Wildera, kad pobijedim Wildera, Dillian može biti moj idući protivnik. AJ se neće boriti niti protiv mene niti protiv njega, zato što je š***k”.

Konačni datum revanša Wildera i Furya još uvijek nije dogovoren, iako se već više puta činilo kako je sve sigurno. Ipak, WBC i oba boksača nadaju se kako će se uskoro sve znati te da će se taj duel održati čak i prije onog između Joshue i Millera.

(Sport.ba)