SVIJET

SLAŽETE LI SE SA NJIM? Kapelo nabrojao 3 fudbalska genija

14. 03. 2019 - 15:16 | Druga strana sporta

Italijanski fudbalski trener Fabio Kapelo rekao je da je igrač Juventusa Kristijano Ronaldo "izuzetan i šampion", ali da nije jedan od "trojice fudbalskih genija".

Ronaldo je sa tri gola u utorak uveče odveo Juventus u četvrtfinale Lige šampiona. Crno-bijeli su pobjedili Atletiko sa 3:0 i nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala u Madridu.

Bivši selektor Italije i Engleske i bivši trener Real Madrida, Juventusa rekao je da Ronaldo nije kao Lionel Mesi, Dijego Maradona i Pele.

"Ronaldo je izuzetan fudbaler, ali Mesi je genije. U historiji fudbala postojala su samo trojica genija sa loptom: Pele, Maradona i Mesi. Tačka. Ronaldo je veoma snažan i sa njim možete da osvojite sve trofeje, ali Mesi je genije i nešto sasvim drugo", rekao je Kapelo za Sky Italija.

On je rekao da je bio oduševljen kada je gledao Mesija kako igra, još otkako je Argentinac bio u mladim kategorijama.

"Radio je iste stvari koje radi danas, samo je tada bio 20 godina mlađi, pošto je rođen kao genije. Izmislio je stvari koje drugi ne vide. Ronaldo je od sebe napravio šampiona, ali ne i genija", naveo je Kapelo.

"Naravno, to je samo moje mišljenje. Maradona i Mesi ne samo da su mogli da smisle briljantne stvari, već i da ih sprovedu u djelo. Zajedno sa Peleom, oni su bili ali i dalje jesu impresivni, jedinstveni fudbaleri", dodao je Kapelo.

 

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: