LIGA EVROPE

DINAMO IPAK NIJE IZDRŽAO: Amer Gojak će pamtiti ovaj promašaj dok je živ

14. 03. 2019 - 23:41 | Fudbal

Benfika je doživjela poraz u Zagrebu (0:1), da bi nakon 90 minuta utakmice na "Lužu" anulirali prednost "Modrih". Otišlo se u produžetke, u kojima Benfika postiže još dva gola i tako obezbeđuje plasman u nastavak takmičenja, nakon 120 minuta igre na "Lužu" bilo je 3:0 (1:0).

Andrija Živković je prvi pripijetio gostima iz Zagreba, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora otišao preko gola Dinama. Imali su potom dvije dobre šanse Pici i Rafa Silva, ali je Livaković odlično interevenisao u oba navrata.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, a Živković je na startu drugog dijela napustio teren, zamenio ga je iskusni Žonas, koji je do kraja susreta odigrao jednu od ključnih uloga za "Orlove".

jonas

Mogao je ipak Dinamo da povede nakon sedam minuta igre u nastavku, Bruno Petković je pripretio iz dobre pozicije, ali se istakao Vlahodimos. A onda, 71. minut, Pici glavom šalje povratnu loptu ka Žonasu, a iskusni Brazilac sa ivice kaznenog prostora šutira jako dobro i matira Livakovića za 1:0.

Prijetila je Benfika u nastavku preko Rubena Dijasa i Žonasa, ali je rezultat ostao nepromijenjen, pa se nakon 90 minuta otišlo u produžetke. Mogao je Gavranović na samom startu nastavka da šokira sve na "Lužu", ali je Vlahodimos uspio da uhvati loptu nakon njegovog pokušaja. Samo par minuta kasnije, Žonas u novoj prilici, ali nova intervenicija Livakovića.

A onda, štoper "Orlova" Fero prihvata loptu na oko preko 20 metara od gola Dinama, namješta se na udarac i šalje pravi projektil u mrežu "Modrih", Benfika je povela sa 2:0. Dinamu je i dalje bio potreban jedan gol za prolaz, pokušaj je Gojak, ali nije bio precizan. A onda, Stojanović dobija drugi žuti karton u 104. minutu, Dinamo ostaje sa desetoricom, da bi samo minuta kasnije sve postalo apsolutno jasno.

amer-gojak-dinamo-1

Grimaldo je riješio da okuša svoj šut sa oko 30 metara udaljenosti od gola rivala, raspalio je po loptu, poslao fantastičan udarac ka golu Livakovića, koji je nemoćno gledao kako lopta cijepa mrežu iza njegovih leđa! Sjajan gol Grimalda, Benfika je otklonila sve sumnje.

(Sport.ba)