LIGA EVROPE

Sevilla prokockala prolaz u produžetcima

14. 03. 2019 - 23:58 | Fudbal

Nevjerovatan meč gledali smo u Pragu na "Sinobo" stadionu, gdje je domaća Slavija sa 4:3 (2:2) nakon produžetaka ovjerila plasman u narednu rundu. Poveli su domaći fudbaleri u 15. minutu, strijelac je bio stameni Ngadeu-Ngađui. Ipak, penal za goste u završnici prvog poluvremena, Ben Jeder preuzima odgovornost i pogađa za 1:1.

Otišlo se na odmor, da bi nakon samo dva minuta igre u nastavu prednost Slaviji sa kreča vratio Suček.

Ekspresno je stigao odgovor Sevilje, koja već u 54. minutu poravnava rezultat, strijelac Munir, na asistenciju Mese. Imao je Ben Jeder priliku da u 85. minutu donese pobjedu i prolaz Sevilji, ali je Kolar sjajnom intervencijom sačuvao Slaviju.

Nakon 90 minuta bilo je 2:2, pa kako je i prvi meč u Andaluziji završen tim rezultatom, otišlo se u produžetke. Nakon osam minuta igre u prvom produžetku, Sevilja dolazi do zlata vrijednog gola, strijelac je bio Franko Vaskez, na asistenciju Promesa.

Djelovalo je da je sve gotovo u češkoj prestonici, Slaviji su bila potrebna dva gola za prolazak dalje. A onda, 102. minut, van Buren poravnava rezultat i najavljuje paklenu završnicu.

Sijevalo je na sve strane, a onda, u 119. minutu, Kjer blokira pokušaj Traorea na gol liniji, ali u želji da izbije loptu smješta je nespretno u sopstvenu mrežu, Slavija je preokrenula! Do kraja nije bilo promjene rezultata, veliko slavlje u Pragu je moglo da počne, Slavija je izborila plasman u četvrtfinale Lige Evrope!

Plasman u četvrtfinale Lige Evrope izborili su:

Čelsi, Valensija, Napoli, Arsenal, Ajntraht Frankfurt, Viljareal, Benfika i Slavija Prag

(Sport.ba)