PRVA LIGA FEDERACIJE

Olimpic i Velež podijelili bodove na Otoci

24. 03. 2019 - 17:23 | Fudbal

Nakon pobjede reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Armenije sada su sve oči uprte u Prvu ligu Federacije i vjerovatno utakmicu sezone između Olimpika i Veleža na Otoci. 

Mostarci su u prvih 45 minuta pokazali zašto su prvoplasirana ekipa i otišli su na odmor sa dva gola prednosti. Prvo je Seid Behram doveo goste u vodstvo golom nakon velike greške golmana domaćih. Lopta mu je ispala, a veznjak Mostaraca je smireno šutirao s nekih 10 metara. Olimpik je imao neke poluprilike, ali ništa ozbiljno, da bi u prilično mirnom dijelu poluvremena duplirali svoju prednost nakon velike greške Trifkovića nakon čega je Fajić majstorski pogodio.

U drugom poluvremenu domaćini su se malo otvorili, ali su samo par puta priprjetili preko Zebe i Osmanovića. Velež je kontrolisao igru i imao je sjajnu priliku da postigne treći gol, ali je Brandao sa samo par metara promašio prazan gol. Olimpik je krenuo u napad i nakon jedne diskutabilne situacije dobio je penal nakon kojeg Osmanović zabija gol za 1:2. Domaćini su onda krenuli na sve ili ništa, Velež se povukao pa je samim tim bilo više prilika za napade. 

Jednu od tih prilika iskoristio je Radovac i u 90. minuti izjednačio na 2:2, što je bio i konačan rezultat.

Velež i dalje ima 4 boda prednosti, ali treba napomenuti da su prokockali ogromnu prednost jer su na poluvremenu imali 0:2.

(Sport.ba)