ATP MIAMI

NEVJEROVATNA SITUACIJA U MIAMIJU Teniski meč prekinut zbog toga što je fasada smetala teniseru

24. 03. 2019 - 18:32 | Tenis

Na ATP turniru u Miamiju imali smo priliku gledati nevjerojatan meč između Reilly Opelke i Diego Schwartzmana. Amerikanac je na kraju slavio 2:1 u setovima protiv Argentinca koji je imao sjajnu podršku sunarodnjaka.

Meč je, uz razliku u visini od 41 centimetar (Opelka 211 cm - Schwartzman 170 cm), obilježila i situacija iz petog gema. 

Opelka je bio na servisu, a omaleni Argentinac dobio dva od tri odigrana poena kada je Amerikanac zatražio da se meč prekine. Obližnja zgrada ima staklenu fasadu, a odsjaj sunca smetao je Opelki pri servisu. Sudac je prihvatio njegovu molbu i na nekoliko minuta prekinuo meč.

14

"Nevjerojatno! Ovo nikad nisam vidio, ovo se jednostavno ne događa... Pa nisam ja kriv što je on visok i što mu to smeta", nezadovoljan je bio Argentinac koji se nije uspio smiriti pa je nakon nastavka igre izgubio i taj gem i sljedeći, a na kraju u uzbudljivoj završnici i cijeli meč.

"Ne mogu vjerovati da je sudac prekinuo meč na 10 minuta zbog nečeg što se nalazi 300 metara od terena. To mora da je neko novo pravilo."

(Sport.ba)