FORMULA 1

Bottas tri stotinke ispred Vettela na drugom treningu za VN Kine

12. 04. 2019 - 11:32 | Autosvijet

Valtteri Bottas zaključio je prvi dan u Šangaju na prvom mjestu za Mercedes nakon što je postavio najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu na kojem je bio 0.027 sekundi brži od Sebastiana Vettela u Ferrariju, a dvije desetinke dijelile su tri najbrže momčadi.

Bottas je odvozio 1:33.330, šest desetinki brže od Vettelova najbržeg vremena na prvom treningu i manje od tri stotinke ispred Vettela na drugom treningu, a Verstappen je pokazao dobru formu Red Bulla nakon problema u Bahrainu i završio treći najbrži s dvije desetinke zaostatka.

Bottas je bio četvrti najbrži nakon prvih krugova na hard Pirellijevim gumama, a Hamilton je bio najbrži na mediumu s 1:34.226, a Vettel je prvi krenuo na mekanim gumama i postavio najbržih 1:33.357 što mu je ostalo najbolje vrijeme na drugom treningu, pola sata nakon početka treninga.

Zatim je na soft gumama izašao Bottas i preuzeo vodstvo s 1:33.330, a Verstappen se na kraju uspio približiti na dvije desetinke zaostatka dok Hamilton nije spojio dobar krug na softu te je završio četvrti, samo 0.059 ispred Hulkenberga u Renaultu.

McLaren je nastavio s dobrom formom iz Bahraina te zauzeo šesto i osmo mjesto sa Sainzom i Norrisom s manje od sekunde zaostatka za Bottasom, a Leclerc je bio tek sedmi najbrži za Ferrari koji je odvozio samo 13 krugova.

Leclerc je proveo dobar dio treninga u garaži zbog provjera na sustavu hlađenja kako bi se izbjegla moguća šteta na pogonskoj jedinici nakon što je Ferrari u Kini promijenio kontrolnu elektroniku na svojim i Haasovim bolidima.

Ricciardo je bio deveti najbrži u drugom Renaultu čime su njihove pogonske jedinice zauzele četiri mjesta u najbržih devet vozača na drugom treningu, a Gasly je posljednji postavio svoje vrijeme na softu i završio deseti najbrži u drugom Red Bullu.