UFC

Dana White potvrdio: Conor McGregor će se ponovno boriti

13. 04. 2019 - 22:11 | Borba >> MMA

Najveća zvijezda borilačkog sporta i UFC-a Conor McGregor vraća se borbama u Octagon, potvrdio je predsjednik te promocije Dana White.

dana

U intervjuu za CNN Dana White kazao je da su pregovori u toku, a isto je na svojim društvenim mrežama podijelio i sam McGregor.

"Conor McGregor će se ponovno boriti" kazao je White i dodao da će u narednim sedmicama otići na Floridu gdje će razgovarati s Ircem o detaljima povratka.

“Conor i ja komuniciramo svaki dan. Razgovarali smo cijelu  ovu sedmicu … Pričali smo o mogućim borbama i kada bi se mogao vratiti.. Stvari su dobre između nas i uskoro ćemo nešto smisliti”, poručio je šef UFC-a
McGregor je proteklih mjesec dana u fokusu javnosti zbog brojnih kontroverzi. Prvo je na Twitteru objavio da se penzioniše da bi samo sedmdana kasnije poručio da se ipak planira vratiti.


Izvanredna odluka o penziji bila je reakcija na odbijen zahtjev za udjelom vlasništva u promociji, ali White tvrdi da on i njegova najveća zvijezda ipak uvijek pronađu zajednički jezik.

“Conor voli biti u položaju u kojem drži karte i radi ono što želi. I, znate, on i ja pronađemo način kako da radimo zajedno i ostvarimo planove”, objasnio je White.

Podsjetimo, McGregor je bez borbe od oktobra kada je na UFC 229 eventu u Las Vegasu poražen prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi od prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova.

Rat s Dagestancem traje od trenutka s kraja borbe kada je nastala makljaža između timova dva borca, a nastavljen je svih ovih mjeseci. Posljednji sukobi verbalnog su karaktera, a McGregor i Khabib ih vode putem društvenih mreža.

 

(Sport.ba)