PAUL POGBA NA METI KRALJEVA

MARCA EKSKLUZIVNO JAVLJA Real je pokrenuo ponajveću operaciju u historiji, na Santiago Bernabeu stiže jedan od najboljih na svijetu

15. 04. 2019 - 08:59 | Fudbal >> Transferi

Real Madrid ima itekako razočaravajuću sezonu u kojoj neće doći do trofeja u najvažnijim takmičenjima. Ajax je bio prejak u Ligi prvaka, Barcelona u prvenstvu, ispali su i iz Kupa, pa Zinedine Zidane ima izuzetno težak zadatak.

61667136-gareth-bale-karim-benzema-luka-modric-real

Potrebno je sklopiti tim za narednu sezonu, a Francuz na radaru ima tri megazvijezde. Jedan od njih je veznjak Manchester Uniteda i Francuske, Paul Pogba.

88180-zinedine-zidane-afp

Uz Eden Hazarda i Kylian Mbappea, temeljac redizajnirane momčadi će biti i pomenuti veznjak koji je nezadovoljan na "Old Traffordu". Da bi ostvario trenerovu želju, Real je pokrenuo operaciju "Pogba", piše ekskluzivno ''Marca'', neslužbeno Realovo glasilo.

hazard

kylian-mbappe

U tome ima svesrdnu pomoć zvijezde Uniteda, ali i njegovog menadžera - kontraveznog Mina Raiole. Italijan se tako već našao s vodstvom Manchestera i saopćio im želju svog štićenika da ode u Real. Ali na drugoj strani nije naišao na razumijevanje nego na ponudu novog ugovora, tačnije produženje aktuelnog, koji Pogbu s Junajtedom veže do ljeta 2021.

pogba-solskjaer

Real kreće u potpunu obnovu tima, ali "Crvene đavole", također, čeka velika promjena i slaganje nove momčadi, ali Pogbu vide kao vođu nove ekipe, nakon što odu De Gea, Mata i Herrera.

pogba3

Vodstvo Uniteda na sastanku je saopštilo Raioli da je iz kluba odstranjen jedini Pogbin problem po imenu Mourinho i kako zbog toga ne vide razloga da veznjak ne ostane u klubu koji ga je prije tri godine platio 114 miliona eura. Ipak, zov Reala može sve promijeniti...

darmian-pogba

raiola

(Sport.ba)