LIGUE 1

PROCURIO SNIMAK NAKON DEBAKLA PROTIV LILLEA: Pogledajte kako su Mbappe i Draxler obrušili se na sudiju u tunelu, umiješao se i sam šeik (VIDEO)

15. 04. 2019 - 12:48 | Fudbal

PSG je izgubio šansu da osvoji naslov Ligue 1 drugu sedmicu za redom nakon što ih je Lille uništio sa 5-1.

PSG ovakvo poniženje u prvenstvu nije doživio čak 20 godina; svi se pitaju ko će platiti zbog ovoga

skysports-kylian-mbappe-psg-4632311

Oni su bili u zaostatku samo sedam minuta nakon što je utakmica počela kada je Thomas Meunier postigao autogol. Juan Bernat je ubrzo izjednačio nakon velikog posla od strane Kylian Mbappea. Ovu majstoriju pogledajte OVDJE.

Međutim, to bi bilo to što se tiče PSG-a u toj utakmici. Bernat je kasnije bio otpušten u kontroverznim okolnostima, a PSG bi kapitulirao u sljedećih 45 minuta.

Golovi Nicolasa Pepea, Jonathana Bambe, Gabriela dos Santosa i Jose Fontea su podarili Lilleu izvanrednu pobjedu u drugom poluvremenu.

lille

To se pokazalo najvećim porazom PSG-a od 2010. godine i prvi put su primili pet golova od 2000. godine. Francuski giganti nisu bili zadovoljni sucem zbog njegove odluke da pošalje Bernata van terena.

Nakon utakmice, nekoliko PSG-ovih igrača pokazalo je svoju frustraciju prema sucu u tunelu na putu prema svlačionici. Mbappe se mogao čuti kako se žali na suca, govoreći za French Football News: “Ovaj sudac uzima Liga kup od nas, on uzima naše igrače od nas, on uzima sve.”

mbappeJulian Draxler je otišao korak dalje. Morao se suzdržati dok je vikao sucu: “Imamo VAR pa zašto ga ne iskoristite? Objasnite mi to!”

Katarski vlasnik Nasser Al-Khelaifi također se mogao čuti u tunelu: “Moramo podići razinu francuskog nogometa!”

Pogledajte ih u nastavku, ali na francuskom.