PRIDRUŽIT ĆE SE XAVIJU

GOTOVO JE Franck Ribery ima novi klub i sjajan je - igrat će s jednim od najboljih veznjaka ikada

15. 04. 2019 - 14:31 | Fudbal >> Transferi

Nogometni svijet prethodnih sedmica pričao je o ispadu Francka Riberyija koji je izvrijeđao novinare i javnost nakon što je bio optužen za rastrošnost. Optužili su ga za snobizam nakon što je na Instagram objavio fotografiju odreska umočenog u zlato, a on je nakon toga postavio neočekivanu objavu na Instagram.

ribery2

“U 2019. godini supruga i ja se nećemo ustručavati. Počet ćemo sa svim zavidnima, svima onima koji su nastali iz probušenog kond**a. Je**m vaše majke, vaše bake i čitavo vaše porijeklo”, napisao je nogometaš.

Ribery je već 15 godina u braku s Francuskinjom alžirskog podrijetla, Wahibom Ribery, koja mu je u potpunosti promijenila život. Zbog nje je prešao na islam, a novinarima je otkrio kako ga je nova vjera ojačala i kao čovjeka i kao igrača.

Wahiba Ribery nije klasična WAGsica i zaista je samozatajna. Francku je rodila četvero djece koja nose imena Seif el Islam, Mohammed, Hizya i Shakinez Ribery.


Supruga Bayernove zvijezde ne krije da je velika vjernica te je njezin Instagram profil prepun molitvi na arapskom, simbola mjeseca i zvijezde, ali i turskog predsjednika Erdogana čiji je veliki fan...

Čini se da je upravo ona imala veliki utjecaj kod odabira novog kluba. Riberyju krajem sezone ističe ugovor s Bavarcima i neće ga produžiti, a 36-godišnji ofanzivac još nema namjeru završiti karijeru.

franck-ribery-ljut

Njemački "Kicker" piše da je Franck dobio ponudu Al-Sadd Sporta, te ga je navodno lično kontaktirao legendarni Xavi. Također, navodi se da je vrlo blizu i postizanja dogovora.

ribery-robben

Sjajni Francuz je dosad odigrao 420 mečeva za Bayern i postigao je 122 pogotka, a s njemačkim gigantom je, između ostalog, osvojio Ligu prvaka i čak osam naslova prvaka Njemačke.

franck-ribery-2267216

(Sport.ba)