ŠPANIJA

VIRTUELNA ŠETNJA KUĆOM LIONELA MESSIJA Zavirite u ovaj impresivni i luksuzni dom gdje živi jedan od najboljih fudbalera ikada

15. 04. 2019 - 16:14 | Druga strana sporta

Lionel Messi od svoje 13. godine živi u Barseloni, gdje se kao dječak preselio iz Rosarija i potpisao za Barsu. On se 2009. godine iz naselja, u kome žive skoro svi ostali fudbaleri kluba, preselio u sopstveni mali grad u kome i danas živi sa svojom porodicom.

messi-kuca1


U kraju pod nazivom Pedralbes, nadomak stadiona Kamp Noua, žive uglavnom najbolji fudbalri Barselone, ali ne i Messi. On se sa svojom porodicom prije deset godina preselio u preljepi objekat na 20-ak kiliometara od stadiona, u mjestu pod nazivom Bellamar u pokrajini Castelldefels.

messi-kuca-2

Zbog njegovog imanja čak su se i planovi o proširivanju aerodroma El Prat promjenili.

messi-kuca-3


Zahvaljujući dolasku najboljeg fudbalera Barselone u ovo naselje, cijene nekretnina su nevjerovato skočile i  sada imaju nekoliko puta veće cijene. Ovaj kraj se sada smatra za jedan od najekskluzivnijih u Kataloniji.

messi-kuca-4
Argentinac je 2009. godine kupio jednu staru kuću za 1,8 miliona eura. Na renoviranje i prilagođavanje svog doma svom ukusu potrošio je 6 miliona eura. Sa puno terasa i velikih panoramskih prozora pruža se pogled na predivne katalonske planine sa jedne, i mediteransku obalu sa druge strane.

messi-kuca-5


Unutrašnjost kuće uređena je u mediteranskom stilu sa svijetlim zidovima i drvenim podovima. Osnovni, jednostavni dekor daje kući udoban i moderan osjećaj.

messi-kuca-6

Osnovne boja u kući su bež i braon, sa svijetlo bež podovima i tamno braon ili svijetlim orah namještajem. Kauči su uglavnom tamno braon ili tamnosive boje. Messi je u kući napravio i najmoderniju teretanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Charlando con mis chicos ❤️❤️

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Superzvijezda kao što je Messi, nema problem sa lošim komšilukom. On ih prosto kupi. Messi je neko vrijeme imao bučne komšije, pokušao je da izgradi zid kako mu ne bi smetali, ali su prijetili tužbom. Odlučio je da kupi njihovu kuću kako bi riješio problem. Imao je sukob i sa aerodromom. Direktor aiokompanije "Vueling", Sanchez Prieto, prije godinu dana je optužio Argentinca da je zaustavio širenje gradskog aerodroma u Barseloni "El Prata". Do sada je objavljeno da područje Castelldefelsa ima ekološko ograničenje nad njim, što znači da avionima nije dozvoljeno da lete iznad njega. Međutim, izgleda da šefovi aviokompanija vjeruju da je ograničenje posljedica Messijevog uticaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya en casa con la familia y unos buenos mates !!!! Los amo ????????

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Bez obzira na razlog, aerodrom nije u stanju da nastavi sa svojim planovima. Međutim, Messi odbija da daje izjavu o aerodromu ili njegovim operacijama. ''Vueling'' je bio prinuđen da se javno izvine kapitenu Barcelone zbog toga što ga je uključio u kontroverzu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Ako Mesijevu kuću potražiite na Guglu, pojaviće vam se kuća u obliku fudbalske lopte. Međutim, radi se o obmani i kuća ni približno ne izgleda tako.

messi-kuca-7

 

(Sport.ba)