MATTIA CALDARA

PROMAŠAJ GODINE Milan ga ljetos platio 35 miliona eura, a još nije odigrao ni minutu u Serie A

19. 04. 2019 - 11:45 | Fudbal

Prošlog ljeta dogodio se veliki 'trade' između dva talijanska velikana. Povodom dolaska Cristiana Ronalda u Juventus, dotadašnji prvi napadač Gonzalo Higuain bio je primoran otići, a prešao je na posudbu u redove Milana. U istom dealu, Leonardo Bonucci se nakon godinu dana avanture u redovima Rossonera odlučio na povratak u Torino, a pomalo je ispod radara prošla činjenica da je tada iz Stare dame za 35 miliona eura na San Siro sletio još jedan igrač.

bonucci

Mattia Caldara, 24-godišnji stoper bio je označen kao jedna od velikih nada talijanskog nogometa. U prilog tomu ide i činjenica da je u rujnu odigrao svih 90 minuta u porazu Italije u Ligi nacija kod Portugala, unatoč činjenici što nije do sada odigrao niti jednu jedinu minutu u prvenstvu za momčad sa San Sira. Odigrao je tek jednu jedinu utakmicu za Rossonere i to u rujnu u Europskoj ligi protiv Dudelangea kada su ostvarili minimalnu pobjedu.

caldara

Caldara je, naime, ove sezone propustio 31 utakmicu zbog ozljede. Prvo je imao problema s mišićem, da bi po povratku 'zaradio' rupturu Ahilove tetive. To ga je izbacilo iz pogona na tri i pol mjeseca, a od sredine februara mučio se s povratkom u formu. Međutim, on je potpuno spreman za nastup od početka ožujka, ali u nešto više mjesec dana nikako da dobije priliku od strane trenera Gennara Gattusa.

gattuso-milan

Iako se spekuliralo da bi mogao zaigrati od prve minute u derbiju protiv Lazija ove subote, prema svim najavama njega ponovno neće biti u udarnom sastavu.