ELMINISAN NOVAK ĐOKOVIĆ

SENZACIJA U MONTE KARLU Rus divljao na terenu, izludio najboljeg tenisera svijeta pa ga pobijedio! (VIDEO)

19. 04. 2019 - 15:46 | Tenis

Najbolji srpski teniser i prvi reket svijeta, Novak Đoković, završio je učešće na turniru u Monte Karlu.

Njega je u četvrtfinalu, nakon velike borbe, eliminisao Rus Danil Medvedev, koji će igrati polufinale Mastersa gdje ga čeka Dušan Lajović.

lajovic

Medvedev je slavio nakon dva sata i 15 minuta igre s 2:1 (6:3, 4:6, 6:2).

Prvi teniser svijeta je očajno počeo prvi set protiv nezgodnog rivala, koji je na startu napravio brejk i tu prednost je čuvao do kraja. U drugom smo vidjeli bolje izdanje Novaka, ali u trećem setu kao da se odjednom ugasio.

Medvedev je tokom meča pokazivao emocije, u jednom momentu i frustraciju, kada je lupao kutiju pored terena i žalio se na suđenje, ali je Novak bio hladan u nekoliko momenata i nezainteresovan.

novak-djokovic-shouting-from-pa-752x428

Loše je Novak započeo meč, na startu je pretrpeo brejk, a Rus je tu prednost čuvao do završnice, ne dozvoljavajući Đokoviću da dođe do brejk lopte. Na kraju seta je pri rezultatu 5:3 Rus napravio još jedan brejk i dominantno je poveo s 1:0 u setovima.

Đoković je imao veliki broj neiznuđenih grešaka, dok je Medvedev dominirao s vinerima, pa je rezultat bio realno stanje snaga u tom trenutku.

Ipak, u narednom setu vidjeli smo drugo lice Novaka Đokovića, koji je zaigrao znatno bolje i uspio je u ranoj fazi drugog seta da dođe do brejka. Konačno!

Novak je imao 40:15, ali Medvedev je uspio da izjednači. Ipak, Novak je poslije sjajne skraćene lopte došao do nove brejk lopte i izludeo Medvedeva, koji se iznervirao i počeo je da lupa kutiju koja stoji pored mreže i da se buni kod sudije. Pala mu je koncentracija i Novak je to iskoristio za svoj prvi brejk u drugom setu.

Đoković je do kraja seta sačuvao prednost i nije dozvolio Medvedevu da dođe do brejk šanse, čime je izjednačio na 1:1 u setovima.

Ipak, početak trećeg seta bio je loš po Novaka. Nije uspio u dugom prvom gemu da dođe do brejk lopte, iako se Medvedev mučio. Uslijedila su dva laka gema za obojicu, ali je onda Medvedev napravio brejk. Novak nije iskoristio svoju gem loptu, Medvedev je svoju šansu pretvorio u poen i došao do vodstva od 3:1.

novak-djokovic

Odmah zatim je bez izgubljenog poena potvrdio brejk, a zatim napravio novi i došao do vodstva od 5:1 i na korak od pobjede.

Novak se nije predavao i uslijedio je njegov brejk, čime je smanjio rezultat na 5:2. Ipak, već u narednom gemu Medvedev je došao do meč lopte i iskoristio je.