MONTE CARLO

BRITANCI OTKRILI BIZARAN RAZLOG Evo zbog čega je Đoković izgubio u Monte Carlu

20. 04. 2019 - 10:14 | Tenis

Kada su na "Amazon prime" analizirali Đokovićev poraz, bivši britanski teniseri Samanta Smith i Mark Piči posebno su se osvrnuli na jedan detalj - izuzetno snažan vjetar koji ovih dana puše u Monte Carlu, što je dovodilo i do ogromnog podizanja šljake, time i nekoliko kratkih pauza prije novih servisa.

"Vjetar je bio jako važan faktor. Naročito za Đokovića, koji nosi sočiva", rekla je Sem Smith.

Novak-Đoković


Njen kolega se na to nadovezao podsjećanjem da Nadal lakše to podnosi, jer je i odrastao u vjetrovitim uslovima na Majorci, upravo vježbajući na sličnim terenima:

"Potencijalno posmatrano, Đoković baš može da ima problema u ovakvim uslovima, ako trunčica upadne u njegovo oko. On nikada i nije bio neko ko je imao ogromnu ljubav prema vjetru".
Sa druge strane, bivša VTA zvezda Danijela Hantuhova uvjerena je da je Đokoviću prijala ova radna sedmica u Monte Carlu i to jer je, za razliku od nastupa u Indijan Wellsu prošlog mjeseca, sve vrijeme uz sebe imao trenera, Marjana Vajdu.

dokovic-vjetar

"Stvarno je Novak drugačiji kada mu je Marjan u blizini. Dobije onaj ratnički duh nekako. Kada se Vajda pridružio stručnom štabu, odmah su prionuli na ekstreman rad, potpunu posvećenost tenisu. Jer, znate i sami, kada je Novak u pitanju, mnogo je tu 'ometajućih faktora' u njegovom životu van teniskih terena. On sam, međutim, voli da uči, voli da se usavršava, voli da čuje nove stvari", rekla je Hantuhova, uvjerena da će u nastavku sezone na šljaci Đoković, zajedno sa Marjanom Vajdom, pokazati pravo lice.


Novak Đoković, počev od 5. maja, nastupa na sljedećem turniru - u pitanju je masters u Madridu, na kome je osvojio titule 2011. i 2016, ali sada brani samo 45 bodova jer je 2018. zaustavljen već u prvom meču: Kajl Edmund ga je u drugom kolu savladao u tri seta (6:3, 2:6, 6:3).

(Sport.ba)