LIGA PRVAKA

UEFA PAMTI JAKO DOBRO OVAJ POTEZ: Krovna kuća evropskog fudbala podsjetila se na jedan od najboljih driblinga u historiji fudbala

20. 04. 2019 - 16:52 | Vremeplov

Na današnji dan prije 19 godina publika na Old Trafordu svjedočila je jednom od najljepših poteza u historiji Lige prvaka. 

Četvrtog aprila 2000. godine Mančester junajted i Real Madrid susreli su se u četvrtini finala. Spektakl na Santijago Bernabeuu je završio remijem. Međutim, četrnaest dana kasnije na prepunom Old Trafordu susret je započeo hladnim tušem za domaće navijače, nakon što je Roj Kin (Roy Keane) zabio autogol.

02

Odmah nakon poluvremena vodstvo Reala povećao je Raul, na asistenciju Stiva Mekmanama (Steve McManaman). Španski napadač zabio je i petnaestak minuta kasnije na genijalnu asistenciju Redonda. 

Do kraj utakmice "Crveni đavoli" zabili su dva pogotka, ali nisu uspjeli preokrenuti stvari u svoju korist. Dejvid Bekam (David Beckham) dao je gol nakon sjajne solo akcije, a u završnici je Pol Skols (Paul Scholes) iz kaznenog udarca postavio konačni 2:3.

(Sport.ba)