UFC FIGHT NIGHT 149

Nova velika pobjeda Overeema protiv Rusa: Razornim koljenima se vratio u vrh teške kategorije!

20. 04. 2019 - 22:19 | Borba >> MMA

Alistair Overeem slavio je protiv Alekseija Oleinika na UFC Fight Night 149 spektaklu u Sankt-Peterbugu.

U glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 149 spektaklu u Sankt-Peterbugu legendarni Alistair Overeem slavio je tehničkim nokuatom protiv domaćeg borca Alekseija Oleinika. The Reem je koljenima uništavao sjajnog Oleinika, koji mu je prijatelj, ali nije imao milosti. Jednim takvim pogotkom koljenom je srušio Rusa i dovršio posao na podu.

overeem

To je druga pobjeda u nizu protiv ruskih boraca, u Kini je nedavno slavio protiv debitanta Sergeja Pavloviča. Velik je to povratak Holanđanina u 39. godini. Svi su mislili da su ga porazi od Ngannoua i Blaydesa izbacili zauvijek iz vrha kategorije, ali sada je opet blizu onih mjesta oko kojih se može spominjati prilika za titulu.

Sada Reem želi i trećeg Rusa u nizu, Alexa Volkova s kojim se trebao boriti na ovom eventu, ali je otkazao zbog ozljede. Alistair je javno zatražio borbu pred cijelom dvoranom.  Oleinik je nakon dvije pobjede u nizu doživio novi poraz, tek treći u devet borbi u UFC-u.

Dagestanac Islam Makhachev u lakoj je kateogriji slavio protiv Armana Tsarukyana jednoglasnom odlukom sudaca. Imao je kontrolu u cijelom meču i zasluženo je odnio novu pobjedu, petu u nizu i šestu ukupno u UFC-u.

U svom debiju nije uspio pobijediti Overeema, ali je u drugom nastupu nokautirao Brazilca Marcela Golma. Sergej Pavlovič najavljen je kao buduća teškaška zvijezda i sada je Rus opravdao taj status nakon samo minute borbe u kojoj je slavio nokuatom poslije sjajne serije udaraca.

U jedinom ženskom meču večeri Amerikanka Roxanne Modafferi slavila je podijeljenom sudačkom odlukom protiv Antonine Ševčenko, debitantice i starije sestre aktualne UFC-ove prvakinje u pero lakoj kategoriji. Bila je to vrlo dobra borba ove dvije ratnice.

U prvom meču večeri Poljak Krzysztof Jotko slavio je u srednjoj kategoriji jednoglasnom odlukom protiv debitanta iz Sjeverne Makedonije, Alena Amedovskog. Poljski borac vratio se pobjedama nakon tri uzastopna poraza i ostat će u UFC-u. Upravo mu je to bio cilj, pa je u sve tri runde pametno kontrolirao borbu, a krajem druge runde bio je i blizu prekida.

UFC 149, rezultati:
Alistair Overeem pobijedio Alekseija Oleinika - tehnički nokaut

Islam Makhachev pobijedio Armana Tsarukyana - jednoglasna odluka

Sergej Pavlovič pobijedio Marcela Golma - nokaut

Roxanne Modafferi pobijedila Antoninu Ševčenko - podijeljena odluka

Krzysztof Jotko pobijedio Alena Amedovskog - jednoglasna odluka