ALEXANDER EMILIANENKO

CIJELI MMA SVIJET STRAHUJE OD ZVIJERI IZ RUSIJE: Otišao je u zatvor kao prosječan borac, ali kada je izašao... Sada će u ring protiv 160 kg teškog strongmana

23. 04. 2019 - 10:16 | Borba >> MMA

Alexander Emelianenko (28-7-1) morao je otkazati borbu zakazanu za sljedeći mjesec u Rusiji zbog povreda lica koje je zadobio pri padu s bicikla. Ruski teškaš je o nesreći obavijestio putem svog Instagram računa gdje je podijelio fotografiju lica nakon pada.

“Moj prijatelj Viktor koji se natječe u sportskoj disciplini ‘ironman’ organizirao je dvosatni trening na biciklima! Ja sam izdržao teret, ali zbog svoje nemogućnosti vožnje bicikla sam se srušio. Borba koja bi se trebala održati u Samari stoga je odgođena.”

Emelianenko je u Samari imao zakazan nastup na priredbi Bitka na Volgi 12 koja se održava 10. maja. Protivnik mu je trebao biti Luis Henrique Barbosa de Oliveira (11-5). Riječ je o Brazilclu sa šest nastupa u UFC-u iza sebe i čovjekom koji se borio s Francisom Ngannouom u njegovom Octagon debiju.

Posljednji nastup Emelianenka dogodio se u avgustu prošle godine na WFCA 50 priredbi u Moskvi gdje je s Bellator i ONE FC veteranom Tonyjem Johnsonom odradio neriješeni meč. Prije toga Rus je ostvario niz od pet pobjeda nokautom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Поздравляю ВСЕХ с КРЕЩЕНИЕМ!!!

A post shared by Александр Емельяненко (@alexemelyanenko) on

Alexander Emelianenko, 36-godišnji brat poznatijeg i slavnijeg ruskog borca Fedora, ostvario je posljednjih pet trijumfa na vrlo impresivan način. Zanimljivo da ih je sve zabilježio nakon izlaska iz zatvora. S pravom ga se sada pribojavaju mnogi i MMA. Inače, Alex je pušten iz zatvora 2016. godine, gdje je odslužio godinu i po dana zbog silovanja. Uz 28 pobjeda ima i sedam poraza u MMA karijeri.

Fedor Emelianenko i njegov mlađi brat Alexander više nisu u dobrim odnosima, odnosno otkako se Alex, nakon izlaska iz zatvora, okrenuo Ramzanu Kadyrovu i njegovoj MMA promociji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Миша @koklyaev_mikhail в одном из своих обращений, ты сказал золотые слова, что КАЧКИ ТУПЫЕ! Я полностью с тобой согласен и особенно утвердился в твоих словах, когда почитал комментарии, которые оставляла и учила меня спорту группа здоровья, которая занимается с тобой в зале! 60 кг. это была разминка Миша, перед 100 кг. Я знаю, что 100 кг. больше 25 раз ты не поднимал. Сделай больше, а я побью твой рекорд! #Емельяненко #АЕ #Россия #спорт #mma

A post shared by Александр Емельяненко (@alexemelyanenko) on

Uprkos svemu, vrlo zanimljiv meč na pomolu je za Alexandera. Naime, ruski teškaš je na borbu izazvao svog sunarodnjaka, strongmana i dizača utega Mikhaila Koklyaeva.

Dvojac je verbalno pristao na meč, a Emelianenko je u video objavi na Instagramu potvrdio da su ga kontaktirale četiri promocije koje žele organizirati ovaj dvoboj.

“Vrlo je pohvalno što si prihvatio izazov da se obračunaš protiv mene mene u ringu, iako su to samo riječi. Mogu ti reći da su mi se javile već četiri promocije koje su zainteresirane organizirati našu borbu. Želim da se pripremiš za to i molim te da ne padneš odmah. Vlak, spremi se za bitku”, poručio je mlađi brat legendarnog MMA prvaka Fedora.

Emelianenko je prije toga objavio snimku iz dvorane na kojoj nabija vreću i prijeti višestrukom osvajaču Strongman lige prvaka teškom čak 160 kilograma.