FUTSAL LIGA BIH

Nastavlja se Premijer liga: Mostar domaćin dva spektakla na startu polufinalne serije

23. 04. 2019 - 17:56 | Ostali sportovi

Polufinalna serija play offa Premijer lige BiH u futsalu kreće sutra iz Mostara. 

Poslije reprezentativne pauze na programu su polufinalni mečevi u kojima se sastaju FC Mostar SG i FC Salines, odnosno HFC Zrinjski i MNK Brotnjo. Mostarci imaju prednost domaćeg terena zbog osvojene prve dvije pozicije u regularnom dijelu sezone, a serija se igra na dva dobijena susreta.

Aktuelni prvak, FC Mostar SG, ugostiće u USRC ''Midhat Hujdur'' Salinesa. Mostarci su bili slobodni u četvrtfinalu, dok je Salines u dobro poznatim okolnostima oko neodigrane utakmice protiv FC Centar u Tuzli, i prije toga brejka u Sarajevu, obezbijedio plasman u polufinale. Ne treba ni govoriti da je aktuelni dvostruki prvak Bosne i Hercegovine favorit, kao i da su i ove godine najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, ali sigurno se Jarčevi neće predati, pa možemo očekivati izuzetne utakmice. Ta utakmica igra se od 19.30.

Pola sata ranije počeće duel Pod Bijelim brijegom gdje se sastaju HFC Zrinjski i MNK Brotnjo. Potencijalno je i ovo sjajan duel u najavi, prava poslastica za ljubitelje futsala. Zrinjski je nakon osvajanja Kupa BiH objavio i da se nalazi u velikim problemima što se tiče finansiranja, ali istovremeno nema sumnje i da će maksimalno ozbiljno pristupiti ovom duelu. Problem Plemićima može da predstavlja činjenica da će Darko Raguž zbog crvenog kartona u Gračanici protiv Kaskade propustiti dva naredna meča. Sa druge strane imaće MNK Brotnjo, jako ozbiljnu ekipu, koja se poslije prošle sezone koja je bila ispod svakog očekivanja za ovaj klub, ponovo vratila tamo gdje objektivno i pripada, te su nakon pobjede protiv Seljaka u četvrtfinalu sada motivisani da u hercegovačkom okršaju izbace i Plemiće.

POLUFINALE, 1. UTAKMICE:

Srijeda, 19.00

HFC ZRINJSKI- MNK BROTNJO 
Dvorana ''Bijeli brijeg''
Sudije: Amir Omerbašić (Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj)

Srijeda, 19.30

FC MOSTAR SG - FC SALINES
USRC ''Midhat Hujdur''
Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka) i Jasenko Pljevljak (Sarajevo)

(Sport.ba)