MARTIN ODEGAARD BI MOGAO U REDOVE AJAXA

SVI SU GA VIDJELI KAO RONALDOVOG NASLJEDNIKA Real ga doveo 2015. kao velikog talenta, sada ga velikan kupuje za 20 miliona i želi mu spasiti karijeru

24. 04. 2019 - 10:04 | Fudbal >> Transferi

Sjećate li se Martina Odegaarda? Real je ovo norveško čudo od djeteta u januaru 2015. godine kupio za 2,8 miliona eura iz Stromsgodseta, ali u redovima španskog velikana nikada nije doživio afirmaciju. 

odegaard

Prvo je početkom 2017. poslan u Heerenveen na posudbu, ali tamo je u 43 utakmice zabio tek tri gola, da bi uslijedila nova posudba, ovog puta u Vitesse. Tu je situacija daleko bolja, te ove sezone Norvežanin ima 6 golova i 9 asistencija u 26 prvenstvenih nastupa, čime konačno pokazuje dio talenta na temelju kojeg je doveden u Madrid. 

odegaard

Dobre igre u Holandiji privukle su interes Ajaxa, kluba poznatog po odgoju i razvoju mladih igrača. Polufinalist Lige prvaka suočen je s rasprodajom talentirane generacije, sigurno odlaze de Jong i de Ligt, isto se sprema Neresu i Ziyechu, tako da će trebati dosta novih pojačanja.

david-neres-ajax-juventus

ziyech

Kako prenosi holandski "Telegraf, jedna od ozbiljnijih meta im je upravo Odegaard, za kojeg su voljni izdvojiti malo manje od 20 miliona eura. Interes je navodno pojačan odmah nakon jučerašnjeg dvoboja Ajaxa i Vitessea, gdje je norveški napadač odigrao svih 90 minuta u porazu 4:2.

odegaard

Hoće li zaigrati sljedeće godine na Amsterdam Areni, ostaje za vidjeti, ali čini se da od njegove karijere u dresu 'kraljevskog kluba' zasad nema ništa. A mnogi su ga vidjeli kao Ronaldovog nasljednika...

odegaard

61646372-cristiano-ronaldo-martin-odegaard

martin-odegaard

odegaard

martin-odegaard-marcelo-007

(Sport.ba)