LUDNICA U PORTLANDU

Sve je eksplodiralo kada se u dvorani pojavio div iz Živinica: Bio sam u krevetu i pred kraj treće dionice rekao - IDEM TAMO!

24. 04. 2019 - 10:56 | Košarka

Lom noge na utakmici protiv Brooklyn Netsa spriječio je "Bosansku zvijer" od nastupa u play-offu i njemu predstoji dug period za oporavak. Međutim, Jusuf Nurkić je velika podrška ostatku ekipe. Iako je većinom podršku davao putem društvenih mreža, sinoć se pred kraj meča pojavio u dvorani i Trail Blazersi su napravili preokret.

Iako je njegov tim bio 15 poena u minusu na osam minuta prije kraja, Nurkićev dolazak je očigledno dodatno upalio motore igračima Portlanda koji su do kraja samljeli Oklahomu. Nurkić je nakon meča objasnio kako nije mogao mirno kod kuće gledati utakmicu.

"Bio sam u krevetu i pokušao gledati utakmicu. Pred kraj treće dionice, rekao sam je.. ga, ovo su moji prijatelji, idemo tamo. Znao sam da ćemo dobiti utakmicu ako se pojavim, nisam sumnjao", rekao je sjajni bh. centar.

Kada se pojavio na ekranu dvorana je eksplodirala. Dokaz je to da je bh. centar velika zvijezda NBA lige.

"Ponosan sam na ovaj tim i ovaj grad. Ovo je sve nevjerovatno, znao sam da će se sve promijeniti ako se pojavim. Volim sve ovo", istakao je Nurkić.

Pobjedu je Portlandu sa zvukom sirene osigurao Damian Lillard za plasman u polufinale Zapadne konferencije trojkom preko Westbrooka s preko 10 metara. Trail Blazersi su seriju dobili sa 4-1 i idu u konferencijsko polufinale.

(Sport.ba)