MANOLAS BLIZU DOLASKA IZ ROME

APENINI NA NOGAMA, STARA DAMA DOBIVA SENZACIONALNO POJAČANJE Raiola upetljao prste i omogućuje Juventusu veliko pojačanje, Ronaldo će biti oduševljen

24. 04. 2019 - 11:36 | Fudbal >> Transferi

Juventus nakon ispadanja iz Lige prvaka počinje slagati tim za slijedeću sezonu. Prioritet su pojačanja na stoperskim pozicijama, jer njihov simbol i najvažniji dio momčadi gubi bitku s godinama. Barzagli odlazi u penziju na kraju sezone, Chielliniju su 34 na leđima i povrede su sve učestalije pa Bonucciju trebaju novi partneri u zadnjoj liniji.

chiellinipjanic

Juve na toj poziciji ima nedovoljno afirmiranog Ruganija, koji je sigurno budućnost, nedavno je produžio ugovor, ali ako Bianconeri žele napadati Ligu prvaka trebat će im pojačanja u odbrani.

rugani1

Igrač koji se u zadnje vrijeme spominje kao izvjesno pojačanje je Kostas Manolas koji s Romom ima ugovor do 2022.godine, ali i izlaznu klauzulu od 36 miliona eura, što Juventusu nije problem platiti, a i tradicionalno voli oslabiti ionako nedoraslu konkurenciju u Italiji.

manolas

Manolas je došao u Italiju 2014. godine na Olimpico u transferu vrijednom 15 miliona eura, a valja i spomenuti da njegov menadžer Mino Raiola ima jako dobre odnose sa čelnicima Stare dame.

kostas-manolas-roma-1e0wd3tj65cck18sy2xkthiw80

Jedina prepreka za dovođenje 27-godišnjaka mogao bi biti Manchester United, ali oni ispadaju iz utrke ako ne izbore Ligu prvaka.

(Sport.ba)