DENNIS PRAET NA METI TOPNIKA

IMPRESIONIRAO JE I WENGERA RANIJE Arsenal dovodi bivšeg Torreirinog saigrača kao zamjenu za Ramseyja

24. 04. 2019 - 14:20 | Fudbal >> Transferi

Kako izvještavaju talijanski i engleski mediji, Arsenal će u predstojećem ljetnom prelaznom roku pokušati dovesti veznjaka Sampdorije Dennisa Praeta.

Belgijski reprezentativac je bio meta bivšeg trenera ‘Topnika’ Arsenea Wengera nakon što je impresionirao protiv londonskog kluba u dresu Anderlechta u Ligi prvaka prije pet godina.

dennis-praet

On od 2016. godine igra u Sampdoriji, gdje je činio sjajan vezni duo s Lucasom Torreirom prije nego što je Urugvajac stigao na Emirates nakon Svjetskog prvenstva prošlog ljeta. Novine Corriero dello Sport navode kako je Unai Emery dao zeleno svjetlo za njegov dolazak, a transfer bi trebao iznositi oko 20 miliona eura.

Njegovom timu je potrebno pojačanje u veznom redu, s obzirom da je potvrđen odlazak jedne od najvećih zvijezda Aarona Ramseya, koji će na kraju sezone otići u Juventus. Pored njega, klub bi mogao napustiti i Mohamed Elneny, dok je i Granit Xhaka nedavno priznao kako će razmisliti o svojoj budućnosti na kraju sezone.

xhaka-kolasinac-laccazette-arsenal

S druge strane, Emery ne planira zadržati ni Denisa Suareza, koji je u klubu na posudbi iz Barcelone, te je nastupio samo šest puta otkako je stigao u januaru, i svaki put je u igru ulazio s klupe, a trenutno je povrijeđen.

(Sport.ba)