ABA LIGA

VIJEST STIGLA I DO FRANCUSKE Brojni mediji ovih dana pišu o sramoti u Beogradu

24. 04. 2019 - 16:19 | Košarka

Prića o nezapamćenim neredima u odlučujućoj utakmici finala doigravanja ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti proširila se i na strane medije.

zvezda

Ugledni francuski list L'Equipe objavio je razgovor s Edwinom Jacksonom, francuskim košarkašem koji igra u Budućnosti i koji je iz prve ruke ispričao što se događalo u ponedjeljak u Pioniru. Podsjetimo, navijači Zvezde gađali su goste stolicama, upaljačima, kovanicama, kamenjem i svime što im se našlo pod rukom, a onda su i utrčali na parket te prijetili igračima Jasmina Repeše.

Utakmica je kasnila gotovo sat vremena, a Zvezda je šokirane goste na kraju pobijedila s čak 43 koša razlike. Uprava Budućnosti traži poništavanje finalne serije, a prijeti i istupanjem iz lige zbog strašnih organizacijskih propusta.

"Sramotna večer u Beogradu", naslov je velikog teksta u L'Equipeu.

leqipe

"Bilo je vrlo napeto čim smo došli u dvoranu. To je uobičajeno za neka mjesta na Balkanu. Atmosfera zna biti vatrena, čuju se i uvrede, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Dok smo izlazili iz svlačionice bili smo pod pravom paljbom kovanica i upaljača i nema igrača kojemu nešto nije doletjelo u glavu. Na zagrijavanju nam je na parket uletjelo desetak domaćih navijača, a jedan od njih mahao je stolicom. Osiguranja nije bilo nigdje", prepričao je Jackson za francuski list.

"Kod svakog izvođenja auta su nas pljuvali. Po glavi, po vratu, po dresu. U jednom trenutku doletjela je i cigla. Bilo me užasno strah, a moje suigrače iz Crne Gore čak i nije toliko. To nije imalo veze sa sportom i nije mi jasno kako ta utakmica nije bila prekinuta", dodao je francuski košarkaš.

 

(Sport.ba)