NBA

Bivšem NBA igraču zbog oružja prijeti 15 godina zatvora

25. 04. 2019 - 11:17 | Košarka

Bivši NBA igrač Sebastian Telfair proglašen je krivim za nelegalno posjedovanje vatrenog oružja i prijeti mu zatvorska kazna do čak 15 godina, javlja TMZ.

telfair

U junu 2017. policija ga je zaustavila zbog vožnje s ugašenim svjetlima i tom prilikom pronašla više komada oružja, među kojima poluautomatsku pušku i napunjene pištolje, municiju te nešto marihuane.

U oktobru je izjavio da se ne osjeća krivim, ali u srijedu je proglašen krivim za nezakonito posjedovanje oružja.
Telfair je još 2007. priveden pod sličnim optužbama te je dobio uvjetnu kaznu na tri godine nakon što je priznao da je kriv. Od završetka karijere je, piše TMZ, imao brojnih problema sa zakonom. U novembru su ga tužili zbog 40.000 dolara duga na kreditnoj kartici, a dobio je i zabranu približavanja supruzi i djeci nakon što je razbio staklo na autu ispred kuće.

Na draftu 2004. Telfaira su izabrali Portland Trail Blazersi kao 13. pick, a u desetogodišnjoj NBA karijeri igrao je još za Boston, Minnesotu, LA Clipperse, Cleveland, Phoenix, Toronto i Oklahoma City s prosjekom od 7,4 koša po utakmici. Tri godine je igrao u Kini, a od 2017. je u košarkaškoj penziji , koja mu, očito, nije dobro sjela.

 

(Sport.ba)