PRIMERA

SVE JE SPREMNO: Barca krenula po najveće pojačanje u historiji kluba

25. 04. 2019 - 23:35 | Fudbal

Pomenuto je danas, Dijego Košta je na izlaznim vratima "Vande Metropolitano", naturalizovani Španac nije uspio da ponovi svoje slavne dane u dresu "Jorgandžija".

Još jedan napadač će isto napustiti Madriđane, u pitanju je dijete kluba Alvaro Morata koji je zaobilaznim putem konačno stigao da igra za klub u kom je ponikao.

Bivši napadač Juventusa i Real Madrida nastupa za "Jorgandžije" kao pozajmljeni igrač londonskog Čelsija, njegova sudbina je nejasna koliko i samih "Plavaca" zbog izvjesnih kazni u transfer polju.

antonine-griezmann

Priča oko Grizmana i rivala iz Primere, Barselone traje već neko vrijeme. Francuz je maltene prošle sezone bio i viđen na "Kamp Nou", Katalonci ga nisu dobili ali postoji velika šansa da poslije godinu dana čekanja Francuz konačno obuče dres "Blaugrane".

"Bićemo vrlo diskretni u pogledu transfera u narednom periodu. Pričaćemo sa trenerom i onda odlučiti šta dalje. Kvalitet Grizmana je neupitan, a da li Barselona ima neophodnih 120 miliona da isplati njegovu klauzulu? Da, imamo ih", izjavio je potpredsjednik Katalonaca Đordi Mestre za Kadenu Ser.

"Ćolo" Simeone je u opasnosti da gubitkom pomenutog trija ostane "tupih zuba" u pogledu napadačkog arsenala tima sa "Vande Metropolitano", Argentinca očekaju odlučujuči razgovori sa svojim pulenima.

(Sport.ba)