MICK ODUŠEVIO U AZERBEJDŽANU

Schumacher nakon impresivnog nastupa: Formula 1 je moja sudbina!

06. 05. 2019 - 14:10 | Autosvijet

Nakon impresivnog proboja na utrci Formule 2 u Azerbajdžanu, sve je više nestrpljivih koji žele među elitom vidjeti Micka Schumachera što prije, a u posljednjem intervjuu za Sky Sports mladi talent je potvrdio da i sam jedva čeka…

Sin sedmerostrukog prvaka svijeta aktualni je prvak europske Formule 3 i već ima sve potrebno da bi dobio superlicencu za ulazak u elitno automobilističko natjecanje, no odlučio je još jednu sezonu odraditi među najboljim juniorima svijeta, u Formuli 2.

U potpuno novom okruženju zasad nema pobjeda ni pobjedničkih postolja nakon prve četiri utrke, ali iskazao se na posljednjoj u Azerbajdžanu kada se sa samog dna poretka na startu probio sve do petog mjesta.

Očekivano, nakon takve vožnje opet je došao u centar pažnje pa je Sky Sports s njim napravio veliki intervju.

'Da, vjerujem da je Formula 1 moja sudbina', samouvjereno je najavio Mick Schumachera pa odgovorio na pitanje o uzorima:

'U ovom trenutku se s nikim ne uspoređujem u Formuli 1. Naravno, jedino se uspoređujem sa svojim ocem. No, puno je talentiranih vozača tamo i dobro je pričati sa svakim od njih i učiti što je brže moguće.'

Ne žali što s napunjenih 20 godina još nije među elitom, za razliku od Maxa Verstappena i Lancea Strolla koji su u toj dobi već vozili Formulu 1.

'Važno je ići korak po korak i to smo dosad radili. Formula 2 bi trebala biti posljednji korak uoči Formule 1', zaključio je momak koji je već imao prilike testirati bolide Alfa Romea i Ferrarija pa zasigurno neće proći mnogo vremena prije nego što ga vidimo uz bok Hamiltona, Vettela, Verstappena i ostalih F1 vozača.