Više se neće voziti na ovoj legendarnoj stazi Formule 1, vozači šokirani!

10. 05. 2019 - 17:55 | Ostali sportovi

Tu su se odvozile jedne od pamtljivijih utrka u Formuli 1 

Velika nagrada Brazila od sljedeće godine više se neće voziti na legendarnoj stazi Interlagos. Umjesto Sao Paula Formula 1 seli se u Rio de Janeiro.

‘Vodstvo Formule 1 odlučilo je zadržati Veliku nagradu Brazila, ali Sao Paulo je postao nepraktičan zbog državne financijske potpore i duga koji postoji. Nova staza bit će izrađena u sljedećih šest ili sedam mjeseci. Hotelijeri će biti sretni, lokalna ekonomija također i dobit ćemo šest ili sedam novih tisuća radnih zvijezda. Bit će to dobro i za Rio i za Brazil,’ najavio je predsjednik Brazila Jair Bolsonaro.

Interlagos je domaćin utrke od 1990. godine uz izmjenivanje s Jacarepaguom, a ondje su se odvozile neke sjajne utrke poput one prije 11 godina kada je Felipe Massa u posljednjim zavojima izgubio naslov , a još je u svježem pamćenju ona kišna od prije tri godine kada je slavio Max Verstappen.

“Nisam bio svjestan da će se to dogoditi. Čuo sam neka nagađanja, ali mislim da je ovo šokantno,’ izjavio je Sebastian Vettel, trostruki pobjednik Interlagosa.