ATP MADRID

ŠOK U MADRIDU: Tsitsipas pobijedio Nadala i zakazao duel sa Đokovićem

12. 05. 2019 - 08:00 | Tenis

Za titulu na turniru u Madridu u nedelju će se boriti Novak Đoković i Grk Stefanos Cicipas!

Podsjetimo, Novak je poslije dva taj-brejka jučer slomio otpor Dominika Tima, a večeras je Cicipas u izvanrednoj predstavi eliminisao ljubimca domaće publike Rafaela Nadala.

Posije više od dva i po sata borbe, Cicipas je na kraju slavio sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6 i 6:3!

tsitsipas

Prvi set je obilovao brejkovima, Nadal je čak tri puta gubio gemove na svoj servis, poslije čega nije mogao da se nada osvajanju ovog seta. Cicipas je uspio da napravi jedan brejk više i prvi set je dobio sa 6:4.

U drugom je uslijedio žestok odgovor Nadala, koji je mladom rivalu prepustio samo dva gema, ali to nije previše uzdrmalo raspoloženog Grka.

U setu odluke, Nadal se držao u prva četiri gema, do 2:2, a onda Cicipas osvaja tri gema zaredom, uz dva osvojena brejka, pa je servirao za trijumf. Nadal je uspio da smanji prednost rivala na 5:3, potom servirao da vrati neizvesnost, ali Cicipas je bio hrabar, koncentrisan, napravio je još jedan brejk za konačnih 6:3 u trećem setu i plasman u finale.

Đokoviću i Cicipasu će sutrašnji duel biti tek drugi susret, prethodni je dobio Grk prošle godine na Mastersu u Kanadi sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:3. Novak sada ima sjajnu priliku za revanš.

(Sport.ba)