Casillas rođenom ocu izbio MILION EURA iz džepa!

12. 05. 2019 - 14:33 | Vremeplov

Od dana u kojem je Iker Casillas, jedan od najboljih golmana koje je Španjolska imala, naprasno napustio Real Madrid, s kojim je osvojio sve što se može, mnogi su ga analitičari slali u igračku mirovinu, ali on za to nije želio ni čuti.

Odlučio je potpisati za trofejni portugalski klub Porto, u kojem je ubrzo postao – nezamjenjiv. No kada je nedavno u 38. godini života pretrpio srčani udar na jutarnjem treningu, zbog čega je zadržan u bolnici, postalo je jasno da je službena objava odlaska u igračku mirovinu samo stvar formalnosti

Vijest da je 37-godišnji španjolski golman Iker Casillas početkom svibnja ove godine pretrpio srčani udar na jutarnjem treningu Porta nevjerojatnom brzinom proširila se medijima i društvenim mrežama. Odmah nakon incidenta na treningu njegov menadžer Carlo Cutropia potvrdio je 'da mu je pozlilo te je osjetio snažnu bol u prsima' i 'kako u tom trenutku nije bio svjestan da je riječ o srčanom udaru'.

No iako je odmah objavljeno kako je bivši golman Real Madrida i reprezentacije Španjolske stabilno, ipak je poprilično odjeknula izjava poznatog kardiologa Juana Antonija Corbalana da je ovo vjerojatno njegov kraj.

'Iker se neće više moći baviti profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Moći će voditi normalan život, ali njegova je karijera završena', kazao je Corbalan.

Naravno da te riječi poznatog kardiologa ne znače to da je Iker Casillas već u igračkoj mirovini, ali puno primjera iz svijeta sporta govori da se sa srcem ne treba igrati.

'Želim zahvaliti svima koji su mi poslali podršku. Ne znam što nosi budućnost, ali najvažnije je to da sada mogu stajati ispred vas i razgovarati s vama. Hvala vam što se me dočekali, vidimo se uskoro', rekao je Iker nakon što je napustio bolnicu u pratnji supruge Sare Carbonero.

Kako god se okrene, Iker Casillas ostavio je jako dubok trag u španjolskom nogometu.

Iker Casillas rođen je 20. maja 1981. u gradiću Móstolesu udaljenom 20-ak kilometara od Madrida i od malih nogu sanjao je da će odjenuti dres Real Madrida. Niti jedan drugi klub nije ga zanimao i sve je podredio tome. Naravno, bez podrške obitelji i odricanja njegov put bio bi poprilično otežan pa je tako najveću podršku imao u ocu Joséu Luisu Casillasu, koji je cijeli život radio kao učitelj, te majci Maríe del Carmen Fernández González, koja je radila kao frizerka, a kada nije radila, uglavnom se brinula o kućanstvu. Odrastajući u skromnoj i radišnoj porodici, Iker je od malih nogu shvatio kako je jedini put do uspjeha naporan rad i odricanje.

Pomalo nevjerojatno zvuči anegdota iz dana u kojima je tek krenuo u osnovnu školu i kada mu je otac dao novac za listić koji je trebao uplatiti. No zaigrani dječak potpuno je zaboravio na listić na kojem je njegov otac, koji je bio poznat kao sportski fanatik, točno predvidio svih 15 rezultata. Kako je potvrdio i sam Iker, koji je tijekom karijere zaradio velik novac, tada je njegova obitelj ostala bez 1,2 milijuna eura. Nema sumnje da je te večeri maleni Iker, koji je potrošio očev novac na nešto drugo - jako teško zaspao, ali je isto tako čvrsto odlučio uspjeti u sportu kako bi razveselio svoju porodicu.

'Jednom prilikom, kad sam imao sedam ili osam godina, ne sjećam se točno, otac me poslao da mu uplatim listić u sportskoj kladionici. Odigrao je 15 parova. Svi su bili tačni', ispričao je Casillas novinaru Independenta Gerryju McDermottu.

Na pitanje kako je njegov otac reagirao kad je saznao da mu nije uplatio listić i da je ostao bez milionskog dobitka Iker je sa smiješkom rekao: 'Eto, događa se. Ispada kako sam ocu izbio velik novac iz džepa, ali nakon tog dana više nikada o tome nije govorio. No znam da bi nam toliko novca u ono vrijeme jako dobro došlo', priznao je Iker.

(Sport.ba)