MADRID

Đoković rutinski do novog trofeja

12. 05. 2019 - 20:39 | Tenis

Novak Đoković pobjedio je Stefanosa Tsitsipasa u finalu ATP-a u Madridu. Novak je slavio rezultatom 6-3, 6-4.

U prvom setu srpski tenisač je uzeo break mladom grku odmah nakon što je osvojio prvi gem. Nakon toga srpski je tenisač rutinirao odigrao set do kraja te došao do vodstva od 1-0 u setovima. Đoković je u prvom setu osvojio 84% poena nakon prvog servisa.

Drugi set je bio nešto tvrđi te se igralo gem za gemom sve do rezultata 4:4 kada je Djokovic uzeo brak mladom Grku te nakon toga servirao za meč, što iskusni igrači poput njega ne propuštaju.

Ispred mladog Grka je zasigurno fantastična teniska karijera, ali prvi nositelj ovog turnira bio je ipak preveliki zalogaj za njega. Djokovicu je ovo 76. ATP turnir u karijeri te je rođeni Beograđanin još jednom pokazao kako je jedna od živućih legendi sporta.

Đokovic je na svom putu do finala izbacio Fritza, Chardyja, Čilića (koji mu je predao meč radi trovanja hranom) i Thiema u polufinalu. Novak do finala nije izgubio niti jedan set.

Tsitsipas je na svom putu imao izbacio Mannarina. Verdasca, Zvereva i Nadala. Mladi Grk senzaionalno je izbacio u polufinalu legendu tenisa na njemu domaćem terenu, ali usprkos tome što je izbacio domaćeg igrača, publika ga je nagradila velikim pljeskom.

 

(Sport.ba)