STIŽE U INTER UMJESTO ICARDIJA

'GAZZETTA DELLO SPORT' IMA BOMBU: Edin Džeko ima novi klub i sjajan je, presudila je visina plate

15. 05. 2019 - 09:41 | Fudbal >> Transferi

Icardijeva supruga Wanda danima tvrdi kako Mauro Icardi ostaje u Interu, no argentinski napadač gotovo sigurno na ljeto napušta Milano, piše u današnjem broju "Gazzetta dello Sport".

1

Inter trenutno nema nijednu ponudu za njega na stolu, ali kako će se bližiti ljeto, sigurno je da će se najveći europski klubovi početi raspitivati za Argentinca. Navodno već u Atleticu razmatraju opciju njegova dovođenja, naročito nakon što je Antoine Griezmann najavio odlazak, a ni Juventus ne bi imao ništa protiv njegova dolaska.

icardi

Icardi i Wanda cijelu sezonu bili su u svađi s upravom oko novog ugovora koji Icardi još nije niti neće potpisati. Postojeći mu ističe 2021. godine, a sadrži otkupnu klauzulu od 110 miliona eura koja se može aktivirati samo u prve dvije sedmice juna. Nakon tog roka Icardi službeno nije na prodaju, ali "Gazzetta" piše da bi ga Inter rado prodao nađe li se kupac. Inter bi ga navodno bio spreman pustiti za 60 do 70 miliona eura.

icardi

Njegovim odlaskom u napadu Nerazzura ostala bi velika praznina i Inter već razmatra moguće zamjene. Glavni kandidati je navodno Edin Džeko, čiju otkupnu klauzulu od samo 15 miliona eura bi Inter platio bez problema, a reprezentativca BiH mami i plata od oko četiri miliona eura godišnje.

dzekoedin

Džeko bi bio jako dobar izbor za Inter zbog stila igre i činjenice da se dokazao u talijanskoj ligi, baš kao i Duvan Zapata koji je također na listi Interovih želja. Nevjerovatni 28-godišnji Kolumbijac je ove sezone u 45 utakmica zabio 27 golova zbog kojih će Atalanta sljedeće sezone najvjerovatnije igrati Ligu prvaka, ali će teško zadržati svojeg najboljeg igrača. Zapata je dostupan za 40-ak miliona eura što je puno manje od najmanje 60 koliko Manchester United traži za Romelu Lukakua.

2

(Sport.ba)