MOURINHO ISKREN KAO NIKAD DOSAD: Reći ću vam DVIJE STVARI o Manchester Unitedu

15. 05. 2019 - 15:59 | Drugi pišu >> Fudbal

Fudbalski trener Jose Mourinho rekao je da su za probleme Manchester Uniteda krivi "igrači, organizacija i ambicija" i negirao da je dobio otkaz zbog napadača Pola Pogbe.

 Mourinho je u decembru dobio otkaz u Unitedu, poslije najlošijeg starta kluba u posljednjih 28 godina. On je od septembra bio u lošim odnosima sa Pogbom, kome je oduzeo zvanje zamijenika kapitena, a sukobili su se i na treningu.

Upitan da li je bio Pogbina žrtva, Mourinho je rekao listu “Ekip”: "Ne, ne".

"Problem su igrači, organizacija i ambicija. Ne mogu da odgovorim potvrdno na pitanje da li je Pol jedini odgovoran", naveo je Murinjo.

Portugalca je na klupi Junajteda zamijenio Ole Gunar Solskjer, koji je u martu potpisao trogodišnji ugovor, poslije 14 pobjeda u 19 utakmica kao privremeni trener. Ekipa je tada bila u igri za četvrto mjesto, ali je pokvarila rezultate u završnici prvenstva, koje je okončala na šestom mjestu, sa pet bodova manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

mourinho

"Želim da kažem samo dvije stvari o Manchester Unitedu. Prva je da je vrijeme sve reklo, a druga - da su problemi i dalje tamo" - naveo je portugalski trener.

Mourinho je namjeravao da dovede jednog centralnog beka prošlog ljeta, želio je Harija Megvajera, Džeroma Boatenga, Tobija Aldervejrelda i Dijega Godina. Klub ipak nije doveo beka, već je Mourinho  morao da se zadovolji dolascima veznog igrača Freda, defanzivca Diogo Dalo i rezervnog golmana Lija Granta.