ERIKSEN NADOMAK BERNABEUA

PONUDA OD 80 MILIONA PRIHVAĆENA, REAL JE NAPRAVIO POSAO LJETA Nakon navoda o Hazardu i Pogbi, Kraljevi sve dogovorili oko kupovine sjajnog kreativca - MODRIĆ SADA MOŽE IĆI

15. 05. 2019 - 18:58 | Fudbal >> Transferi

Real Madrid je navodno pobijedio Manchester Uniteda u utrci za ključni transfer ove sezone.

benzema-real

Prema navodima Don Balona, plejmejker Tottenhama Christian Eriksen je rekao ‘DA’ španskim divovima i sada dogovara uvjete za šestogodišnji ugovor vrijedan 11 miliona eura godišnje na "Bernabeu".

tottenham-kane-alli-eriksen

U tekstu se dodaje da će ga Spursi pustiti za naknadu od 80 miliona eura – što će pasti kao veliki udarac za Manchester United. Evening Standard je prethodno povezao Danca kao metu za Crvene đavole i mogao je biti savršeno pojačanje kako bi poboljšao njihov napad.

eriksen-pogba

Eriksen bi sigurno pojačao ekipu i bio bi nadogradnja za one poput Paula Pogbe i Juana Mate kao kreativnih opcija na sredini terena, budući da je godinama bio igrač svjetske klase za Tottenham.

tottenham-eriksen-son

Real će, međutim, biti oduševljen što će uskoro završiti taj transfer, jer je Zinedinu Zidaneu ovaj igrač prijeko potreban nakon iznimno razočaravajuće sezone.

zidane

27-godišnjak bi mogao biti savršen kao dugoročna zamjena za veterana Luku Modrića, a možda se čak pridruži s iskustvom osvajanja Lige prvaka, jer njegova momčad Tottenhama igra u finalu protiv Liverpoola ove sezone sljedećeg mjeseca.

(Sport.ba)