VN MONACA

Pogled koji oduzima dah: Je li vrijeme za prekid velike dominacije?

21. 05. 2019 - 17:47 | Autosvijet

Pet utrka - pet dvostrukih pobjeda za Mercedes. Tako zasad izgleda sezona Formule 1, na sveopći užas svih ljubitelja ovog sporta. Naravno, osim onih koji navijaju za ovu njemačku momčad.

Toliko je Mercedes dominantan da se zasad čini da ih samo neki kvar ili međusobni sudar njihovih dvojice vozača može spriječiti da pobijedi na nekoj utrci. Vrijedi to i za nadolazeću Veliku nagradu Monaca koja će se u nedjelju voziti ulicama Monte Carla.

Utrka je to koja je po dosta toga posebna i jedinstvena. Pogled na Monte Carlo oduzima dah u trenucima dok su u luci usidrene tisuće jahti, a 20 bolida juri ulicama, od hotela Paris i Casina preko tunela, a zatim i kroz kompleks bazena.

vettel-monaco-pobjeda

Bolidi Formule 1 u Monacu ne mogu dosegnuti svoju maksimalnu brzinu, ali blizina zaštitnih zidova i uska staza pojačat će vam osjećaj brzine i adrenalina.

Još jedna specifičnost VN Monaca jest i to što sve skupa počinje dan ranije nego na ostalim staza. U Monacu se prva dva slobodna treninga održavaju u četvrtak, dok je petak rezerviran za marketinške aktivnosti, a vozači nerijetko skoknu i na neki od glamuroznih događaja koji se odvijaju u i Kneževini i oko nje.

Brojne poznate face iz svijeta sporta i showbizza predstojećeg će vikenda biti u Monte Carlu. Ne toliko zbog toga što ih ludo zanima rasplet na utrci, već zato što je Velika nagrada Monaca mjesto na kojem svi žele biti viđeni.

Poredak vozača:
1. Lewis Hamilton (Velika Britanija / Mercedes) 112 bodova
2. Valtteri Bottas (Finska / Mercedes) 105
3. Max Verstappen (Nizozemska / Red Bull) 66
4. Sebastian Vettel (Njemačka / Ferrari) 64
5. Charles Leclerc (Monte Carlo / Ferrari) 57
...

Poredak konstruktora:
1. Mercedes 217 bodova
2. Ferrari 121
3. Red Bull 87
4. McLaren 22
5. Racing Point 17