SCHUMACHER IZAZVAO HAOS U MONTE CARLU, ISTI KAO SVOJ OTAC: Kažnjen zbog strašnog napada na vozačicu! (VIDEO)

24. 05. 2019 - 19:29 | Ostali sportovi

Sin legendarnog Michaela, Mick Schumacher kriv je za prekid utrke Formule 2 ovog petka nakon što je neopreznim manevrom u duelu s Tatianom Calderon u potpunosti blokirao stazu...

Svima je još u sjećanju incident Michael Schumachera iz Monaka 2006. godine, kada je parkirao bolid nasred staze u završnici kvalifikacija, onemogućivši rivalima da poboljšaju svoja vremena, a samim time si je osigurao da ostane prvi.

622819

Njemački velikan kasnije je diskvalificiran i morao je startati zadnji, a 13 godina kasnije njegov sin je na istom mjestu u utrci Formule 2 također zakrčio stazu i izazvao prekid utrke.

Naime, u duelu s po mnogima najboljom vozačicom svijeta, Kolumbijkom Tatianom Calderon izazvao je sudar nakon kojeg više nitko od vozača nije imao mjesta proći sporni zavoj Rascasse.

Očajan je to bio epilog utrke u kojoj je Schumacher startao četvrti i očekivao mnogo, no na kraju je završio tek na 14. mjestu, zbog kazne prolaska kroz boks koju je dobio za ovaj incident i polako ispada iz borbe za titulu prvaka, jer nakon sedam utrka gubi već 79 bodova za onima najboljima.

Pobjedu je odnio Holanđanin Nick de Vries, ispred Ghiotta i Matsushite...