F1

Maestralni Hamilton će sutra startati s prvog mjesta u Montecarlu

25. 05. 2019 - 16:26 | Autosvijet

Aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu nije blistao u subotu u Kneževini, ali je u završnici kvalifikacija zablistao i najbržim krugom u istoriji (1:10, 166) staze došao do startne pozicije, koja u Monte Karlu znači i pola pobjede.

Drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Valteri Botas, koji nije uspio i četvrti put uzastopno da osvoji pol poziciju, dok će treći startovati Maks Ferštapen iz Red Bula (1:10.618).

bottas 

Velikih problema u kvalifikacijama imao je Ferari. Sebastijan Fetel je najpre u Q1 imao kontakt sa zaštitnom ogradom i posluije odlaska u garažu malo je nedostajalo da bude eliminisan već poslije prvog dijela kvalifikacija. Nijemac je, ipak, dobio trku sa vremenom i u tom dijelu kvalifikacija čak došao do prve pozicije. Fetel će u nedelju startovati sa četvrtog mjesta.

Peti je bio Pjer Gasli (Red Bul), a prvih deset kompletirali su Kevin Magnusen (Has), Danijel Rikardo (Reno), Danil Kvjat (Toro Roso), Karlos Sainz (Meklaren) i Aleksander Albon (Toro Roso).

Za razliku od Fetela, njegov klupski kolega Šarl Lekler, koji je bio najbrži na trećem treningu, kvalifikacije je završio u Q1 i u nedelju će startovati tek sa 16. pozicije. Šesta trka u šampionatu je u nedelju u 15:10 časova po našem vremenu.

(Sport.ba)