KAO BEBA JE OSTAVLJEN ISPRED VRATA MANASTIRA, A PRAVE RODITELJE NIKAD NIJE UPOZNAO: Svi su ga ismijavali, ali nikad nije pustio suzu i USPIO JE!

26. 05. 2019 - 11:55 | Vremeplov

Fantastični francuski fudbaler, Frank Riberi, u subotu je protiv Lajpciga (3:0) odigrao svoj posljednji meč u dresu slavnog Bajern Minhena.

Kada je objavljena vijest da Francuz poslije 12 godina napušta klub iz Minhena, bilo je jasno da će zajedno sa njim otići i prepoznatljiv stil igre koji je krasio Bavarce u deceniji za nama.

Životna priča proslavljenog francuskog fudbalera idealna je za scenario nekog holivudskog filma.

Mnogi slavni sportisti imali su izuzetno teške životne priče, a Frankova će mnogima natjerati suze na oči...

Sjajni napadač nikada nije upoznao svoje biološke roditelje. Naime, on je kao beba ostavljen ispred vrata jednog manastira u Francuskoj. Imao je samo dvije godine kada je doživio stravičnu saobraćajnu nesreću. Zaradio je ožiljak koji mu je obilježio čitav život. Na licu je imao čak 100 šavova, rana je bila jeziva.

ribery

Bio je odbačen, ismijavan, ponižavan... zbog tog ožiljka, ali to ga je ojačalo, povećalo njegovu izdržljivost.

"To mi je dalo karakter i snagu, jer kad si dijete i imaš takav ožiljak nije lako. Način na koji te gledaju, komentari... Patio sam zbog toga... Ljudi su govorili 'gledajte kakvo mu je lice, pogledajte mu glavu, ružan je, odvratan."

"Bilo mi je teško. U školi su me ismijavali, pričali o meni... Ali iako su me zadirkivali, nikada se nisam povukao i zaplakao. Nikada, baš nikada, ali sam patio. To me je mnogo mučilo, ali sam bes usmjerio ka igranju fudbala. Bez tih ožiljaka, bio bih normalan dječak, a zbog njih sada imam izuzetan karakter i volju. Kada se sjetim svega, ponosan sam na ono što sam prošao. Nije bilo lako, ali zato danas volim svoje lice i svoj život" rekao je u jednom intervjuu Riberi.

Francuski napadač je napravio fantastičnu karijeru uprkos teškom detinjstvu. Sudbina je htjela da prođe jako trnovit put do vrha. Tokom odrastanja je često pravio probleme, ali sve se promijenilo kada je upoznao suprugu Vahibu Belhami, zbog koje je i promijenio vjeru i prešao u islam.

ribery-wahiba

"Upoznao sam je sa 16 godina, živjeli smo u istoj ulici. Zaljubio sam se na prvi pogled".

Vahiba je alžirskog porijekla, Frank je zbog nje prešao u islam i uzeo muslimansko ime Bilal Yusuf Mohammed.

Fudbalsku karijeru je započeo u gradskom klubu FK Bulonj, odakle ga je put vodio do Olimpik Alea, Stad Brestoa 29 i u FK Mec u uzastopnim sezonama. U januaru 2005. potpisao je ugovor za turski Galatasaraj. Sa tim klubom je osvojio Turski kup i odmah poslije toga napustio klub i okušao se u Olimpiku iz Marselja, njegov šesti klub u karijeri.

U julu 2007. prešao je iz francuskog Marselja u FK Bajern za 25.000.000 €. Sa Bajernom je osvojio sve što se osvojiti može: Devet puta šampion Njemačke, pet puta osvajač Kupa, četiri Superkupa, jednom uzma Ligu šampiona, UEFA superkup i Svetsko klupskog prvenstvo.

franck-ribery-bayern

U izboru časopisa Frans Fudbal (France Football) proglašen je za najboljeg fudbalera Francuske u 2013. godini.