PRIMERA

REAL SE SPREMA OBORITI NAJVEĆI REKORD IKADA: Prva ponuda je odbijena, Perez sprema novu

26. 05. 2019 - 17:16 | Fudbal >> Transferi

Iza Real Madrida je jedna od najgorih sezona u novijoj historiji, a pred njima dugo i vrelo ljeto tijekom kojeg će u svlačionici biti vrlo prometno.

Očekuje se da će Zinedine Zidane, nakon što je protekla dva mjeseca od povratka na klupu snimao situaciju, krenuti u potpunu rekonstrukciju prve ekipe Kraljevskog kluba.

zidane

Kad su u pitanju dovođenja igrača, Zidane je već povukao jedan potez. U Real će na ljeto doći Eder Militao za 50 miliona eura iz Porta, ali taj 21-godišnjak koji može igrati i na desnom beku i na stoperu neće, kako stvari stoje, biti jedino pojačanje za obranu.

skysports-eder-militao-porto-4502025

Štoviše, Real je već i naciljao metu, poslao i službenu ponudu, ali je dobio odbijenicu.

Za izvrsnog Kalidoua Koulibalyja, stopera Napolija i reprezentacije Senegala, Real je ponudio 90 miliona eura, javlja Corriere dello Sport.

Preko agencije LIAN SPORTS i igračeva menadžera Falija Ramadanija, Real je poslao službenu ponudu kojom bi, da je Napoli prihvatio i transfer se realizirao, Koulibaly postao najskuplji defanzivac u historiji nogometa.

koulibaly2

Ali, od toga, barem zasad, neće biti ništa jer je Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis tu ponudu odbio, ni ne trepnuvši. De Laurentiis za Koulibalyja traži preko 100 miliona eura, a neki engleski mediji pišu i kako bi taj iznos išao do 130 miliona eura ukoliko se kao ozbiljan kupac pojavi netko od klubova iz Premierlige koji plivaju u novcu od TV-prava.

Bude li konačna odšteta negdje u tom rangu, Koulibaly će srušiti svjetski rekord za obrambene igrače. Branič za kojeg je plaćena najveća odšteta je Virgil van Dijk koji je prije godinu i pol stigao iz Southamptona u Liverpool za 84 i pol miliona eura.

(Sport.ba)