NEVJEROVATNO

KAKAV GAF MLADE KYLIANNEA MBAPPEA: Slučajno otkrio ime novog kluba

26. 05. 2019 - 18:52 | Tenis

Francuski nogometaš i napadač PSG-a koji je osvojio ovogodišnju nagradu za najboljeg igrača lige, Kylian Mbappe sve se više povezuje sa odlaskom iz Ligue 1.

mbappe

Mbappe je na ceremoniji dodjele nagrade za najboljeg igrača lige između redova poručio da bi mogao napustiti Pariz, što je bilo dovoljno da mediji pokrenu lavinu špekulacija kada je u pitanju budućnost u klubu.

“Kao trener, želim da obojica ostanu, ali to je nogomet, nismo naivni” – kazao je Tuchel i dodatno “zapalio” cijelu priču i medije koji aktivno prate svaki korak mladića. Kao najrealnija destinacija za Mbappea pominje se Real Madrid. Zidane je već lobirao kod Pereza i uspostavljeni su kontakti između dvije strane.

perezz

U Parizu nema više sigurnosti kao prije, niko više ne misli da je to klub u kojem treba ostati na duže staze, a i dominacija koju ovaj tim ima u Francuskoj ne garantuje nikakav izazov za većinu igrača.


 
To je još jedna olakšavajuća okolnost koja može biti presudna u cijeloj priči, a nedavno se pojavio i najnoviji “dokaz” koji u savremenom nogometu znači i objašnjava mnogo toga.

Naime, Mbappe je na Instagramu nedavno zapratio skoro sve zvijezde Real Madrida, što su novinari protumačili kao neiskusan potez koji je otkrio njegovu narednu destinaciju.

(Sport.ba)