SERIE A

Allegri se porazom oprostio od klupe Juventusa

26. 05. 2019 - 20:25 | Fudbal

Fudbaleri Juventusa su danas završili sezonu 2018/19, u kojoj su osvojili osmu vezanu titulu u Seriji A, kao i Superkup Italije.

U posljednjem kolu, poraženi su od Sampdorije rezultatom 2:0 (0:0), svoj posljednji meč na klupi "Stare dame" odradio je Maks Alegri, koji će nakon ovog susreta napustiti ekipu iz Torina.

Alegri je osvojio pet vezanih titula u Italiji, četiri trofeja u Kupu Italije i dva Superkupa, dok je u dva navrata igrao i finale Lige šampiona.

Danas je izveo 38. postavu ove sezone, pred svaki meč je pravio određene promjene u odnosu na prethodni, ovoga puta je dao šansu mladim igračima i fudbalerima koji nisu dobijali puno prilika ove sezone, pa pobjeda Dorije i ne čudi toliko.

U finišu prvog poluvremena smo vidjeli po jednu dobru priliku na obje strane, najprije je Kvaljarela šutirao tik preko gola Juventusa, da bi par minuta kasije Dibala pokupio jedan odbitak i loptu ipak poslao preko gola domaćina.

Na samom startu nastavka dvije dobre šanse za goste iz Torina, prijetili su Kean i Dibala, ali su udarci napadača Juventusa završili pored gola Sampdorije.

U 80. minutu je mladom Keanu i poništen pogodak, da bi četiri minuta kasnije Gregoar Defrel donio prednost domaćinu.

Konačan rezultat postavio je Kaprari iz slobodnog udarca u prvom minutu nadoknade.

(Sport.ba)