KEAN OSTAJE U TORINU

Juventusov wonderkind potpisuje ugovor života: Na stolu je fenomenalna ponuda, ovo čak ni Raiola ne može odbiti

27. 05. 2019 - 08:19 | Fudbal

Ajax, Arsenal, PSG, Milan i Manchester United. Svi oni stali su u red za Juventusovog wonderkida Moise Keana, ali 19-godišnji napadač po svemu sudeći ostaje u Torinu, pošto Gazzetta dello Sport uvjerava da je dogovorio sve detalje novog ugovora sa Starom damom.

juventus-kean

Prema tim navodima, Kean će potpisati ugovor do 2024, a plata će mu biti četvorostruko veća od one koju trenutno ima, a to je bio i primarni zahtjev uvijek zahtjevnog menadžera Mina Raiole. Istina, kad imaš 19 godina i postigneš sedam golova na 16 natjecateljskih utakmica za Juve, a uz sve to traže te klubovi iz cijele Evrope, imaš i osnova da tražiš povišicu.

Sve do sada Kean je u Juventusu imao  500.000 eura godišnje što je iznimno malo za klub kakav je Juve, iako i razumljiva imajući u vidu da je prethodni ugovor potpisao 2017., kad mu je bilo svega 17 godina.

kean

Po novom ugovoru Kean će zarađivati okruglo 2 miliona eura u prvoj sezoni, a će mu postepeno rasti svake naredne godine. Nadalje, ovih 2 miliona eura plate je bez bonusa, što znači da će mladi napadač imati puno više novaca nego li mu je to ugovorom zagarantirano.