NEVJEROVATNA LISTA

Balotelli i Arnautović? To su male mace! Ovo je 10 najluđih fudbalera u istoriji fudbala, kad vidite broj 1 ostat ćete bez teksta

27. 05. 2019 - 09:58 | Vremeplov

Klubovi i savezi zbog očuvanja imidža jako paze da im igrači ne narušavaju harmoniju, kako bi se marketinški što bolje progurali kao uspješan brand. Uprkos njihovim nastojanjima, problematičnih nogometaša ne nedostaje, a za vas smo izabrali desetoricu najozloglašenijih.

10. Gary "Pitbull" Medel 
Navijači Cardiffa vjerovatno i nisu bili oduševljeni kad su saznali da njihovo najskuplje pojačanje ljeta 2015., Gary Medel, osim sjajnog nogometnog umijeća, posjeduje i nagao temperament. Dok je igrao za Sevillu prozvan je Seviljskim pitbullom! U 90 nastupa za Sevillu šest je puta dobio crveni karton, a najviše se pamti njegovo isključenje protiv Atletica kad je revoltiran crvenim kartonom nogom udario stolicu koja je odletjela ravno u glave dvoje policajaca! Čileanac trenutno nosi dres Bešiktaša...

medel-gary-vs-messi-leo

9. Paul Gascoine 
Cijela karijera inače sjajnog nogometaša Paula Gascoinea obilježena je problemima s alkoholom, drogom i psihičkim problemima. Prvi put je završio na terapijskom liječenju kad je popio 32 čašice whiskeya! Tijekom jednog od njegovih brojnih liječenja, dijagnosticiran mu je bipolarni poremećaj, a uz sve to, liječio se i od bulimije te opsesivno kompulzivnog poremećaja. Jedna od njegovih pamtljivih epizoda dogodila se kad je igrao za Newcastle – sjeo je na traktor za održavanje igrališta i njime se zabio u svlačionicu.

paul-gascoigne

8. Éric Cantona – Marseille, Leeds United, Manchester United
Zbog briljantne igre na terenu navijači Manchester Uniteda Cantonu su prozvali Kraljem. Uz nevjerojatne nogometne predstave, njegovu karijeru obilježio je kung-fu napad na jednog navijača na tribini. Na gostovanju kod Crystal Palacea, nakon što je dobio crveni karton, Cantona se zaputio u svlačionicu, ali ga je jedan domaći navijač izvrijeđao, na što je Cantona nasrnuo na njega i udario ga nogom. Uhapšen je te je morao odraditi 120 sati društvenoga rada, a osam mjeseci nije smio igrati nogomet. Izjavio je kako je udariti navijača bio sjajan osjećaj te da je to učinio za svoje navijače.

61299650-eric-cantona-manchester-united

7. Vinnie Jones – Wimbledon, Leeds United, Chelsea, QPR
Mnogi danas i ne znaju da Vinnie Jones nije samo uspješan glumac, nego je bio i uspješan nogometaš. Ipak ga se najviše pamti po njegovu nasilnom ponašanju, zbog kojega je 12 puta tijekom karijere dobivao crvene kartone, a i rekorder je u Engleskoj u najbržem dobivanju crvenoga kartona - nakon samo tri sekunde. Paula Gascoinea na jednoj je utakmici prilično grubo uhvatio za testise. Zbog njegova suluda ponašanja, predsjednik Wimbledona Sam Hammam izjavio je da Jones ima mozak komarca!

vinnie-jones

6. Luis Suárez – Nacional, Ajax, Liverpool, Barcelona
Mnogi od nas vole zagristi u dobar sendvič dok pratimo utakmicu, no Luis Suárez ima običaj gristi protivničke igrače tijekom utakmice. Kad je u dresu Ajaxa ugrizao Otomana Bakkala iz PSV-a, dobio je nadimak Ajaxov kanibal! Prešavši u Liverpool, kanibalske navike nije zaboravio, zarivši zube u ruku Branislava Ivanovića iz Chelseaja. Usput je u Liverpoolu zaradio i osam utakmica neigranja zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre.

suarez

5. John Terry – Chelsea
Nekadašnji kapiten londonskog Chelsea na travnjaku je vrhunski igrač, ali izvan njega i nije najbolja osoba. Tako se u pijanom stanju izrugivao Amerikancima nakon terorističkog napada 11. septembra, zbog fizičkog napada na izbacivača jednog noćnog kluba 2002. godine izbačen je iz reprezentacije, kamere su ga uhvatile kako urinira nasred noćnog kluba u pivsku kriglu i baca je na pod, dva puta je optužen za rasistička vrijeđanja, često je varao svoje partnerice, a njegova najpoznatija prevara je afera sa ženom suigrača Waynea Bridgea.

john-terry

4. Mario Balotelli 
Super Mario jedan je od najtalentiranijih mladih mogometaša, ali njegove nogometne vještine u novinama često zamijene njegove nepodopštine. U Cityju je juniorske igrače s prozora gađao strelicama za pikado jer mu je bilo dosadno, neplaćanje parkiranja u Engleskoj mu je postalo običaj, a zapalio je vlastitu kuću priredivši vatromet u njoj. No, da svojim "nepodopštinama" ne čini samo štetu, nego i plemenita djela potvrđuje potez u kojem se prerušen u Djeda Mraza vozio po Manchesteru i dijelio darove, a jednog beskućnika počastio je s čak hiljadu funti.

balotelli-marseille

3. Paolo Di Canio – Juventus, Milan, Celtic, West Ham United, Lazio
Dok je igrao za Lazio, Paulo Di Canio vlastite je navijače dva puta na utakmicama pozdravio "starorimskim" pozdravom. Okaraktezirao je svoje političke poglede kao fašističke, ali ne i rasističke. Za Benita Mussolinija izjavio je da je bio veliki čovjek, samo nije bio ispravno shvaćen. Bio je na pogrebu Paola Signorellija, čovjeka koji je bio umiješan u teroristički napad u Bolonji. Zbog napada na suce tijekom utakmica zaradio je 11 susreta zabrane igranja.

canio6

2. Joey Barton – Manchester City, Newcastle United, QPR
Sam Barton priznao je da ima problema s kontroliranjem ljutnje. Tijekom karijere veoma često je ulazio u konflikte, a bilo ih je toliko da se može napisati poobimna knjiga. Izazivao je brojne tučnjave, gasio cigaretu na oku suigrača Jamieja Tandyja, autom pregazio pješaka i slomio mu nogu, skinuo se pred vlastitim navijačima ispred stadiona, pretukao suigrača Ousmanea Daboa koji je završio u bolnici, bio u zatvoru 77 dana jer je brutalno pretukao jednu osobu, a zbog kritiziranja svoga kluba Newcastlea na Twitteru završio je na transfer listi.

barton-vs-ibra

1. Marlon King – Leeds United, Wigan Athletic, Sheffield United
Mnogi se čude kako je uopće Marlon King na slobodi, a kamoli što je donedavno igrao nogomet. Zbog raznih prekršaja na sudu je proglašen krivim čak 14 puta. Dva puta je završio iza rešetaka - zbog vožnje u ukradenom autu te zbog seksualnog napada i napada s fizičkim posljedicama na jednu ženu. Izvukao se za fizički napad na policajca, brojne vozačke prekršaje, krađe, zbog pokušaja pribavljanja imovine obmanom, korištenja lažnih vozačkih isprava i mnogih drugih incidenata. 2015. godine dva je puta uhapšen zbog prometnih nesreća.

marlonking