NAJVEĆA SENZACIJA U HISTORIJI BOKSA: Ruiz rasturio Džošuu rafalom udaraca (VIDEO)

02. 06. 2019 - 09:04 | Borba

Meksikanac Endi Ruiz napravio je jednu od najvećih senzacija u historiji boksa, pošto je u Medison Skver Gardenu tehničkim nokautom u 7. rundi pobijedio Entonija Džošuu!

Svjetski teškaški prvak nije znao šta ga je snašlo, Ruiz je u meč uletio kao zamjena za suspendovanog Džarela Milera, niko mu nije davao šanse u susretu sa čovjekom koji ima učinak 22-0, ali i istorija je tu da bi se mijenjala.

Ipak, 29-godišnji Meksikanac je prevazišao i sopstvena očekivanja, pa sada drži titule WBA, IBO, IBF i WBF verzije sa 33-1!

Postao je prvi meksički šampion ove kategorije na svijetu, i to pošto je prevazišao žestok udar Džošue u 3. rundi. Odmah mu je uzvratio i bacio ga na pod, što je učinio i u sedmoj rundi.

Džošua se podigao opet, ali potpuno dezorijentisano, pa ga je sudija poslao u ugao i vrlo brzo postalo je jasno da imamo novog šampiona.

- Ništa ne bi bilo moguće da nije bilo mog tate. Osjećaj je nevjerovatan, za ovo sam radio cijeli život i o tome sanjao. Ne mogu da vjerujem da su mi se snovi ostvarili. Imam te meksičke krvi u sebi i to su svi mogli da vide. Vidio sam da je uzdrman, ali nisam želio da se zalijećem, nego sam se držao plana i taktike. Presretan sam što sam ovo priuštio mojim Meksikancima, sad je vrijeme za žurku, a za mene je samo nebo granica - poručio je Ruiz.

Džošua je postupio džentlmenski, čestitkama i najavom revanša.

- Pobijedio me je dobar borac, biće zanimljivo vidjeti dokle će dogurati. Čestitam na velikom rezultatu, mnogo ga poštujem, ali vidjet ćemo se ponovo - rekao je Džošua, a prve najave govore da će se revanš održati krajem ove godine.