ANDY RUIZ

JE LI MOGUĆE DA ĆE MU OVO URADITI Simpatični debeljuco ekspresno ostaje bez pojasa!

03. 06. 2019 - 09:53 | Borba >> Boks

Andy Ruiz Jr. pobijedio je Anthonyja Joshuu u noći sa subote na nedjelju prekidom u sedmoj rundi i tako napravio jednu od najvećih senzacija u historiji boksa. Armerikanac meksičkog porijekla dotadašnjeg neprikosnovenog prvaka rušio je čak četiri puta i tako potpuno očarao svijet boksa.

ruiz-2

Ujedno ovim trijumfom osvojio je WBA, WBO, IBO i IBF naslov, a sada bi mogao ostati bez jednog od njih.

Izgledno je da će IBF pozvati Ruiza da njihov pojas pokuša odbraniti protiv izazivača Kubrata Puleva, a kako je Meksikanac već pristao na revanš protiv Joshue, morao bi odbiti priliku za odbranu naslova, što bi rezultiralo oduzimanjem pojasa. 

ruiz

"Revanš će se dogoditi u Velikoj Britaniji krajem godine. Joshua ima lavovsko srce, vratit će se. Dobit će još jednu priliku za pobjedu protiv Ruiza koju jednostavno mora iskoristiti", rekao je Joshuin agent Eddie Hearn te tako samo potvrdio revanš. 

Inače, Ruizu, koji je u meč uletio kao zamjena za suspendiranog Jarrella Millera, niko nije davao previše šanse protiv aktuelnog prvaka koji nije imao poraza u 22 profesionalne borbe, ali 29-godišnji Meksikanac pokazao je da je dovoljno dobar da sruši i najveće ime. 

Omaleni debeljuco tako je preko noći dobio more fanova...

(Sport.ba)