TYSON FURY

KRALJ CIGANA SVE DIGAO NA NOGE KOMENTAROM O POBJEDI RUIZA "Ne treba suditi knjigu po koricama, u revanšu će Ruiz..."

05. 06. 2019 - 13:41 | Borba >> Boks

Andy Ruiz je proteklog vikenda čak četiri puta patosirao dotad nedodirljivog Anthony Joshuu. Omaleni debeljuckasti Amerikanac meksičih korijena postao je apsolutni hit.

Bivši prvak Tyson Fury gostovao je emisiji ESPN-a "Now or Never" u kojoj je najavio svoju borbu protiv Toma Schwarza u Las Vegasu za 10 dana.

Također je komentarisao najveći šok u bokserskom svijetu ove godine kada je Andy Ruiz prošlog vikenda nokautirao Anthony Joshuu i tako postao vlasnik tri od četiri najveća teškaška pojasa na svijetu.

fury

Niko nije mislio da Meksikanac može iznenaditi britanskog šampiona, najviše zbog razlike u izgledu jer Ruiz ima viška kilograma, a Joshua mišiće na svakom dijelu tijela. Fury je objasnio zašto to nije toliko bitno.

"Gledao sam borbu s 15 prijatelja i svi su govorili kako će ga Joshua srušiti u prve dvije runde, pogledajte kako Ruiz izgleda, a ja sam samo odgovorio da ne treba suditi knjigu po koricama. U teškaškim borbama u boksu nije toliko bitno je li borac mišićav ili debeo. Jer dovoljan je jedan udarac i sve je gotovo. A vidio sam da Joshua nije htio biti u ringu tu večer, gledao je uokolo, nije htio biti tamo. Od prve runde sam vidio šta će se dogoditi, AJ nije imao znoja po sebi, a Ruizov stil mu nije odgovarao. Znao sam da će ga nokautirati. Nije bitno koliko si jak, koliko utega možeš podići, ako ne želiš biti tamo, nemaš šanse", kaže Fury pa nastavlja o potencijalnom revanšu:

ruiz

"Stilovi čine bokserske mečeve, a Ruizov stil jednostavno ne odgovara Joshuinom. Ako dođe do revanša, mislim da će Ruiz opet pobijediti i da bi ga svaki put pobijedio."

Nakon nokauta, dok se Deontay Wilder, teškaški šampion s kojim je Fury remizirao u prošloj borbi, naslađivao na Twitteru, Fury je poslao poruku podrške. Zašto?

fury2

"Nisam fan pljuvanja čovjeka dok mu ne ide. Osobno sam bio toliko puta u toj situaciji i da nisam imao razgovore s ljudima, mislim da bih i dalje bio u toj fazi života. Vjerujem da je napravio toliko dobrog u karijeri, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama za svoju zemlju, bio je svjetski prvak, a stigao je ni iz čega. Tako da je to uspjeh, a ovo je boks. Mora postojati pobjednik i gubitnik i ne možete uvijek pobijediti. Doduše, stvarno smatram da će ponovo izgubiti od Ruiza u revanšu zbog razlike u stilovima."

Ruizova pobjeda je dodatan razlog Furyju da se ne opusti jer će i on za 10 dana biti smatran velikim favoritom protiv Toma Schwarza.

wilder-srusio-furyja

"Nikada ne podcjenjivali protivnika jer sam i ja nekada bio predmet kritika zbog izgleda kao što je sada Ruiz. Podcjenjivali su me cijeli život. Meni su uvijek govorili da ne treniram, da sam debeo, tako da mi je drago što me sada netko zamijenio u tome. A za 10 dana se borim protiv neporaženog boksera, nikada nisam boksao u Las Vegasu, tako da se veselim", govorio je Fury.