GODIŠNJICA SMRTI VELIKANA

BOLNA ISPOVIJEST MAJKE DRAŽENA PETROVIĆA: Dva dana nakon sahrane otišla sam na grob, a onda mi je prišao jedan čovjek...

07. 06. 2019 - 16:33 | Drugi pišu

Draženova majka, Biserka Petrović dugo nije govorila u javnosti o bolu za sinom, a onda je odlučila da otvori duši i ispriča kako je saznala da je izgubila dijete.

"Tog 7. juna 1993. godine čekala sam da me sin nazove. Bio je običaj da me nazove kad prođe dio puta. Zazvonio je telefon, javila sam se, mislila sam da je on. Nažalost, nije bio on. Iz Njemačke je zvala Makedonka, koja me je na hrvatskom jeziku prvo pitala da li je to stan Petrovića, kada sam rekla da jeste, ona je rekla da je Dražen poginuo. Počela sam da plačem, slušalica je ispala iz ruku i u takvom stanju sam krenula prema balkonu...", rekla je Biserka prošle godine za hrvatske medije.

"To me je toliko pogodilo... Na sreću, u stanu je bio moj muž, koji me je u tom trenutku zaustavio. Bili su to najteži dani u mom životu. Sahrana pred hiljadama i hiljadama ljudi... ".

Dva dana nakon sahrane Biserka je otišla na grob svog sina, tamo je srela čovjeka čije riječi su joj se urezale u sećanje za sva vremena.

"Tamo je bio jedan čovjek koji mi je rekao: 'Vi ste ga rodili, ali on pripada svima nama. On je naš Dražen.' Te riječi nikada neću zaboraviti. Svi smo plakali za njim."

''Često idem na njegov grob. Uvijek odnesem svježe cveće i zapalim sveću.''

Biserka je sretna jer ga ljudi nisu zaboravili, i poslije više od dvije decenije ga vole i cijene zbog svega što je uradio za košarku.

"Čini mi se da je bilo nemoguće ne voljeti ga. Kao majka sam sretna što danas u Hrvatskoj mnoge dvorane nose ime po mom preminulom sinu".